https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

V Stročji vasi padla kolesarka in se hudo poškodovala

06.10.2014 ob 7:49  

V preteklem dnevu mo policisti v Pomurju obravnavali dve prometni nesreči, devet kaznivih dejanj, dve kršitvi javnega reda in miru  in dva primera povoženja divjadi.

V Stročji vasi je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča padla kolesarka in se pri tem hudo telesno poškodovala.

S področja kriminalitete obravnavanih pet tatvin, vlom, poškodovanje tuje stvari in ponarejanje listin.  Na pomurski avtocesti obravnavan tujec, ki je uporabljal ponarejen dokument o tehnični brezhibnosti vozila. Na območju G. Radgone obravnavan vlom v pomožni prostor odkoder je bila odtujena kosilnica in ribiški pribor. Na območju M. Sobote obravnavana tatvina v trgovini, tatvina dveh registrskih tablic, tatvina goriva in tatvina oblačil. Lendavski policisti so obravnavali tatvino mobilnega telefona, na območju G. Petrovec pa je bil poškodovan parkiran osebni avtomobil.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnih prostorih. Kršitelja sta se ob intervencijah policistov pomirila.

V času od 1. do 12. oktobra po vsej Sloveniji potekajo aktivnosti za večjo varnost pešcev. Pešce opozarjamo, naj bodo v prometu vidni, naj nosijo svetla oblačila in predmete, ki izboljšajo vidnost. Voznike pa opozarjamo, da upoštevajo prednosti pešcev na prehodih za pešce in omejitve hitrosti.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes na območju celotne policijske uprave. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.