https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Prihodnje leto otroci v Cezanjevcih že v novem vrtcu

Ljutomer, 08.10.2014 ob 7:00  

V petek, 3. oktobra, je v prostorih Osnovne šole Janka Ribiča Cezanjevci, županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, z izvajalcem gradbenih del podpisala pogodbo za izgradnjo vrtca v Cezanjevcih. Vrtec naj bi bil zgrajen v mesecu juliju prihodnje leto. V letošnjem letu imajo v vrtcu 4 oddelke in pol, obiskuje ga 69 otrok.


V letu 2012 je bila sprejeta odločitev o novi lokaciji šole, vrtca in telovadnice v Cezanjevcih s strani krajanov šolskega okoliša, katera je bila nato usklajena z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvom za okolje in prostor, Direktoratom za prostor in z Zavodom za gozdove Slovenije. Sprejet je bil Odlok o občinskem prostorskem načrtu - OPN, kateri je začel veljati junija 2013 in s katerim je bila lokacija potrjena.

V juliju 2013 je bila naročena izdelava idejne zasnove - IDZ za novo osnovno šolo in vrtec v Cezanjevcih, katera je bila predstavljena v januarju 2014 na zboru občanov. Zaradi dogovora o izgradnji pet oddelčnega vrtca je bila v maju 2014 izdelana sprememba idejne zasnove. V letošnjem letu je bila naročena in izdelana tudi projektna dokumentacija PGD in projektna dokumentacija PZI. Izdelovalec navedene dokumentacije je bila družba Biro Biro d.o.o. iz Maribora. Stroški dokumentacije so znašali skupaj 42.156,80 evrov z DDV.

Stroški geotehničnega elaborata, geodetskega načrta in spremembe bonitete zemljišč so znašali skupaj 8.623,82 evrov z DDV. Stroški izdelave projektne dokumentacije za nizkonapetostni elektro priključek so znašali 1.361,47 evrov z DDV.

Javno naročilo za izbiro izvajalca gradbenih del je Občina Ljutomer objavila na Portalu javnih naročil dne 25. 7. 2014. Javno odpiranje ponudb je bilo izvedeno dne 28. 8. 2014. Svoje ponudbe je oddalo osem ponudnikov. Sklep o izbiri izvajalca del je bil izdan dne 17. 9. 2014.

Kot najugodnejši ponudnik je bilo izbrano Gradbeništvo, Milan Pintarič s.p. iz Spodnje Ščavnice. Pogodbena vrednost del znaša 1.597.549,04 evrov z DDV. Rok končanja del znaša 270 koledarskih dni.

Strokovni in finančni nadzor nad investicijo bo izvajal Gradal, Bojan Sekereš s.p., iz Lendave. Stroški nadzora bodo znašali 13.054,00 evrov z DDV. Stroški izdelave varnostnega načrta in izvajanja koordinacije varstva pri delu na gradbišču bodo znašali skupaj 2.380,22 evrov z DDV, izvajalec bo DAING d.o.o. iz Beltincev. Letos so bili izvedeni tudi odkupi potrebnih zemljišč na novi lokaciji, stroški kupnin so znašali skupaj 43.016,00 evrov.

Ravnateljica OŠ Janka Ribiča Cezanjevci Brigita Hojnik in ljutomerska županja mag. Olga Karba

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

  Fotogalerija

  Komentarji

  info_outline

  Opozorilo

  Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

  Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

  Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.