https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Otvoritev nove kolesarske poti Slovani.si

Kdaj: Četrtek, 09.10.2014 ob 10:00

Kje: Bogojina, Bogojina-Bukovniško jezero - start pred OŠ Bogojina

SLOVANI.si - Kolesarska učna pot OŠ Bogojina Vabimo vas, da se udeležite otvoritve Kolesarske učne poti, ki bo 9. oktobra 2014 s startom pred OŠ Bogojina. OBVEZNA OPREMA: Lastno kolo, malica iz lastnega nahrbtnika.

Program:

10.00–dobrodošlica udeležencem, predstavitev poti naravne in kulturne dediščine (OŠ Bogojina),

10.15 – prevzem koles in vožnja po obronkih Panonskega morja,

10.30 – Plečnikova cerkev v Bogojini,

11.20 – Magdina hiša v Filovcih

11.40 – Lončarska vas Filovci, predstavitev obrti, stavbne dediščine panonskega prostora, malica,

12.00 – slike s prekmurskega gostüvanja: pozvačin, Picko banda, bik za nevesto, animacija plesa-šujster polke in šamarjanke, izdelava rož in okrasja za gostüvanje, "poroka novo zaljubljenih na poti",

13.00 – Filovski gaj, vse o vinih, vinski kulturi-eni izmed najstarejših kulturnih rastlin, vinskih sortah, pravilih pokušnje vin in pokušnja, stavbna dediščina stare vinske kleti, ogled vinograda VITIS VITAe s štirideset in več različnimi sortami grozdja in pogled čez Panonsko ravnino, ki seže vse do vašega doma, predstavitev rezultatov geoloških raziskav Filovskega naftnega polja-vrtine FI-8,

14.30 – vožnja s kolesom po gozdni poti do Strehovskih goric, cerkvice s. Vida, Vidovega izvira vode in počitek na energetskih točkah,

15.30 – Bukovniško jezero, o izvoru jezera, hrana iz nahrbtnika,

16.00 – poslovilna kepica sladoleda in vračanje po ravninskem delu v OŠ Bogojina.

Skupina ali posamezniki lahko z doplačilom nadaljujejo pisano potepanje v adrenalinskem parku ob jezeru, pripravili bomo tudi prostor ob zidanici za namestitev šotora, če ga boste prinesli s sabo, da lahko naslednji dan obiščete še zdravilišča in termalna kopališča v Moravskih Toplicah. Veselimo se vašega obiska in prepričani smo, da se boste z veseljem še vračali. Lep pozdrav! Ravnateljica OŠ Bogojina: SABINA JUHART, univ. dipl. ped. prof. soc.

INFO: joze.gutman@gmail.com ali po telefonu:

041 343 675 - Jože ali

041 688 289 - Melita. 

 

 

 

 

 

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.