https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ekskurzije v Gregorjev matičnjak v Križevcih

Križevci, 11.10.2014 ob 13:00  

Od ponedeljka, 6. oktobra 2014 do petka, 10. oktobra 2014 so se v Gregorjevem matičnjaku v Križevcih pri Ljutomeru zvrstile tri ekskurzije za nižje razrede osnovnih šol. Matičnjak so obiskali otroci iz osnovnih šol Križevci pri Ljutomeru, Ivana Cankarja Ljutomer in Veržej.

Ekskurzije so bile rezultat projekta Matičnjak za ohranitev ogroženih drevesnih vrst Prlekije, ki sta ga skupaj pripravila Občina Križevci in Skupina FABRIKA. Na saniranem odlagališču smeti v bližini križevskega hipodroma so zasadili drevesne vrste, ki so avtohtone v Prlekiji in so zaradi različnih dejavnikov ogrožene. Takšna drevesa so recimo črni topol, brest ali vez, črna jelša, skorš…

Ker je Gregorjev matičnjak opremljen z učno potjo in tablami, ki podajajo osnovne informacije o imenu, rabi in pomenu teh dreves za naše območje, je lahko primerna destinacija za družinski izlet. V dogovoru s Skupino FABRIKA pa je možno tudi strokovno vodstvo po matičnjaku z branjem pravljice Gregor Drevor, ki je nastala skozi razvoj učnih vsebin, povezanih z matičnjakom, z OŠ Križevci. Pravljice so dostopne tudi v knjižnicah v UE Ljutomer (v Splošni knjižnici Ljutomer in njeni izposojevalnici na Razkrižju ter v osnovnošolskih knjižnicah UE Ljutomer).

Projekt je bil uspešno uvrščen v Načrt izvedbenih projektov LAS Prlekija 2013, program LEADER (MKO). Skupna vrednost projekta znaša 19.708,00 evrov, od tega je znesek LEADER sredstev 85 odstotkov. Nosilec projekta Občina Križevci in partner v projektu Skupina Fabrika, sta zagotovila lastni delež v višini 4.523,01 evra.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.