https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNE VOLITVE 2014

Alenka Horvat: Z realnimi obljubami, izkušnjami in znanjem za razvoj občine Turnišče

Turnišče, 17.10.2014  

Alenka Horvat občane Turnišča vabi, da na nedeljskih volitvah svoj glas namenite njej. Zaupala nam je, zakaj se je odločila za kandidaturo in povedala, zakaj je prav ona prava izbira za razvoj Občine Turnišča.


Kaj vas je vzpodbudilo h kandidaturi?

Za kandidaturo sem se odločila iz večih razlogov. Predvsem je to zavedanje, da lahko s svojimi izkušnjami in znanjem veliko prispevam k razvoju občine. Dobro poznam delovanje občine in s tem prednosti in slabosti ter odprte razvojne možnosti. Skozi moje delo v občinski upravi sem lahko zaznala tudi področja, kjer bo potrebno vzpostaviti nove temelje delovanja in uvesti spremembe. Velik zagon mi dajejo tudi moje izkušnje iz področja črpanja evropskih sredstev, saj je za mano 11 let delovanja na tem področju. Sodelovala sem pri več kot 40 projektih, ki so se pripravljali in izvajali tudi za druge občine. Obenem se zavedam, da nosi funkcija županovanja s sabo veliko odgovornost ter veliko izpostavljenosti, ampak lahko tudi tukaj povem, da je dobršen del izkušenj s tega vidika za mano.

Kaj želite spremeniti v tem mandatu?

Marsikaj bo potrebno postoriti. Ključen premik bo potrebno doseči na področju dialoga z ljudmi, kar je tudi ključ do uspeha. Brez pogovorov, dogovarjanj in sodelovanja ne bo šlo. Več medsebojnega sodelovanja bo potrebno doseči tudi med društvi. Ko smo že pri društvih, želim sigurno spremeniti način financiranja društev, vzpostaviti večjo preglednost ter večjo vključenost društev v postopek razdelitve sredstev. Ta sredstva je potrebno zvišati, saj brez društev občina ne more delovati. Določene spremembe so potrebne tudi na področju organizacije dela in vodenja, tako kot v občini sami kot v občinskem javnem podjetju in zavodu. Rezultati delovanja so sicer pozitivni, potrebno pa je najti najbolj ustrezno in ekonomično organizacijsko obliko delovanja. Toliko na krajše o spremembah.

Katere cilje ste si pa zadali?

Cilji so pa postavljeni realno, tako da ostajajo dosegljivi. Prioritetni mandatni projekt je sistemska ureditev celovitega odvodnjavanja. Projekt je potrebno pripraviti premišljeno, s sodelovanjem stroke in občanov ter z upoštevanjem dolgoročnih investicij. Nekoliko »lažji« projekt je najti ustrezno rešitev glede prostorske stiske PGD Turnišče. Tukaj mislim, da lahko v nekih skupnih pogovorih z gasilci dokaj hitro najdemo skupno rešitev in jo tudi uresničimo. Veliko moramo postoriti tudi na rekreacijski oziroma športni infrastrukturi v občini, ureditvi kolesarskih stez in pločnikov v smislu ureditve varnih poti. Ob teh infrastrukturnih projektih pa moramo več energije posvečati tudi promociji občine ter se povezati s ključnimi institucijami, da bomo lahko dosegli premike tudi na področju turizma, predvsem romarskega enodnevnega turizma. Pripravili bomo dober projekt promocije in trženja in uspehi so lahko dokaj hitro vidni. Ob vsem tem pa je ključni cilj vzpostaviti pozitivno klimo med občani in doseči zavedanje, da smo lahko ponosni na kraj, v katerem živimo, saj živimo v razvojno zdravi občini.

In kaj bi na koncu povedali vašim občanom, zakaj ste vi najboljša izbira?

Upam si trditi, da sem najboljša izbira za razvoj občine, bodo pa o tem odločili seveda občani po svoji volji. Ne dajem velikih bleščečih obljub, zato pa dajem realne. Sem domačinka, doma iz Turnišča tako zelo dobro poznam našo občino in ljudi. Sem ljudski človek, za katerim ni »cele ekipe strokovnih ljudi«, za mano so občani. Sem oseba, ki je že od nekdaj znala in zna z nasmehom reči »dober dan« …

Obenem pa se želim vsem občankam in občanom zahvaliti za dosedanjo podporo! Hvala.

 

 

 

 

PR vsebina

    Fotogalerija