https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Pri Gradu ponujali izdelke in pridelke, ki ohranjajo kulturno krajino

Grad, 20.10.2014 ob 8:20  

Krajinski park Goričko je organiziral deveti Jesenski bazar na gradu Grad, kjer so na grajskem dvorišču gorički rokodelci in kmetije na stojnicah ponudili izdelke in pridelke, ki ohranjajo kulturno krajino in naravo.


Prodajno razstavo goričkih dobrot in izdelkov domače obrti in dejavnosti pa so popestrili s kulturnim in glasbenim programom ter raznimi delavnicami. Tako so lahko obiskovalci uživali ob predstavitvi oblikovanja stekla na odprtem ognju, graviranja in fuzije stekla ter ob mojstru kaligrafije in iluminatorja v vlogi grajskega pisarja. Med drugim pa je organizator za obiskovalce bazarja pripravil tudi učno uro o glivah, voden ogled po gobarski razstavi in ustvarjalno delavnico za otroke.

Prireditev so s kulturni programom popestrili mladim folkloristi iz Osnovne šole Grad, Folklorna skupina ter ljudskimi pevci in godci Kulturno-umetniškega društva Šalovci.

Na stojnicah domače obrti so delo pridnih rok predstavljali rokodelci Franc Franko (kovinski predmeti), Koloman Gomboc (pletarski izdelki), Ivan Žižek (izdelki iz slame), Danica Babič (vezenine), Štefan Županek (igrače iz lesa), Herman Rajsar (remenke), Drago Škodnik (krmilnice in gnezdilnice), Franc Zelko (lončarski izdelki), Eva Tivadar (izdelki iz ličja), Etuš Laslo (kvačkani izdelki), Slavka Miklavec (tekstilni izdelki), Anton Žökš (leseni spominki), Franc Ćizmazija (žebljanke), Franc Sever (košare), Štefan Pintarič (krbüle, krblače), Natalija Kukec (nakit iz stekla), Julija Zemljič (graviranje stekla) in Zvone Drobnič (steklopihač).

Domače pridelke in dobrote Goričkega pa so lahko okušali na stojnicah Jožice Celec (medenjaki in lect), Aleksandre Bagar (žganja), Kmečke sirarne Gorički raj, Sare Köleš, Marka Koščaka (konopljino olje, kruh), Lovra Vehovarja (zelišča), Stanka Zorjana (med in izdelki iz voska), Franca Kovača (žganja), Darinke Vidonja (kruh in krušni izdelki), Vladoja Vlaja (bučno olje in semenke) in Izletniške kmetije Falaut (langaš, kostanji, kostanjev pire, domače klobase in mošt).

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.