https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Ob 20-letnici Zlatega glasu zapeli tudi prvi zmagovalci

Šalovci, 25.10.2014 ob 11:00  

Včeraj je v kulturnem domu v Šalovcih potekalo jubilejno 20. pevsko tekmovanje OŠ Šalovci oziroma Zlati glas 2014. Po tekmovalnem delu je sledil program ob 20-letnici prireditve.

Tekmovalni del, ki sta ga povezovala Martina Slankovič in Sandi Horvat so začeli s sodobnim plesom Ujeti v kocki, ki so ga predstavili učenci OŠ Šalovci, ki so za to prireditev pridno vadili pod vodstvom plesnega mojstra Boštjana Komarickega ter nastopom kitarista Žana Koltaja in harmonikarja Blaža Gašparja.

Kot prve nastopajoče so se predstavile Daša Herceg, Lara Ožvald in Neja Grebenar, ki so zapele pesem z naslovom Le bog je z nami. Nato so nastopili še Jernej Slaviček (Gasilci smo), Domen Herceg (Ti, moja rožica), Anja Kurnjek (Naj ljubezen združi vse ljudi), Sindi Lukašev (Ne, nisem važna), Mark Horvat (Applaus, applaus), Nina Ožvald (Zaznamovana), Tia Vukan (Lario da da), Maja Abraham (Teardrops on myguitar), Ana Vukosavljević (Z nogo ob tla), Sara Horvat (Mama), Samanta Časar (Konoba od soli), Mateja Kurnjek (Jar of hearts), Vita Lukašev (Sreča na vrvici), Ines Rac (Saj sva skupaj) in Damjana Črnko (Little things).

Po tekmovalnem delu je povezovanje programa prevzela Mihaela Kalamar, ki je prisotne popeljala v dvajset let nazaj. Tako so prisluhnili in si ogledali ter se spomnili prvih deset let Zlatega zvoka. Pri tem so jim pomagali nekdanji učenci OŠ Šalovci, ki so na teh prireditvah sodelovali. Tudi svečan del so otvorili s plesom nekdanjih učencev OŠ Šalovci.

Nastopi učenk in učencev na letošnjem jubilejnem Zlatem glasu so tako kot vse minule prireditve pustili svojevrsten pečat v zgodovini te prireditve. Zlati glas ima svojo tradicijo, zgrajeno na ideji, ki so jo organizatorji skozi leta ohranjali in nadgrajevali. Zlati glas je bila v preteklosti osrednja vsakoletna prireditev takrat novonastale občine, predvsem pa šole, ki ni samo vzgajala, temveč je že takrat skozi tovrstne dejavnosti ponujala svojim učencem, tistim, ki so bili nekoč del Zlatega glasa, možnost razvijanja svojih talentov in omogočala to, kar je bilo otrokom v bolj urbanih naseljih veliko bolj dostopno in manj tuje kot nam na podeželju. Zato so se včeraj ob 20. obletnici prijetno ozrli po fotografijah, prisluhnili takratnim zmagovalnim pesmim in tako na odru videli in slišali odrasle ljudi, ki so se kot učenci z veliko pričakovanj in željo po čim višji uvrstitvi pred leti predstavili občinstvu.

Tako so jih skupaj s soustvarjalci minulih prireditev popeljali 20 let nazaj ter v slehernem zbudili kakšen že doživet občutek in obudili lepe spomine. Ne samo tistim, ki so nekoč stali kot nastopajoči na tem odru, temveč tudi staršem, ki so takrat ponosno spremljali svoje otroke. Pravzaprav tudi vse ostale, ki so kdaj obiskali to prireditev potovanje v preteklost Zlatega glasa ni pustilo ravnodušne.

Na prvem Zlatem glasu, ki se je zgodil leta 1994, ja zmagala Darja Bedič s pesmijo Zovem te, skupine Novi fosili. Dvajset let kasneje je prva zmagovalka Zlatega glasa z zmagovalno pesmijo zopet navdušila zbrano občinstvo.

V nadaljevanju so nastopile še druge zmagovalke Zlatega glasu in sicer Metka Svetec s pesmijo Na svidenje od skupine Ptujskih pet, Cvetka Baranja s pesmijo Zora se budi od skupine Avantura, Jasmina Svetec s pesmijo Ljubim te od Natalije Kolšek, Sonja Lainšček, ki je zapela pesem Večno tebe bom ljubila od Ptujskih pet, Mateja Knaus s pesmijo Stara katrca od Ptujskih pet in Valerija Rac s pesmijo Pošlji mi pošlji ter sedanji pevec skupine Blue Planet Robert Šebjanič, ki se je na Zlatem glasu kar nekajkrat izkazal s svojim glasom.

Prireditev so velikokrat popestrili učenci POŠ Dolenci pod vodstvom mentorice Anice Kerčmar s kratkimi skeči, s katerimi so znali nasmejati občinstvo Zlatega glasu. Tako je bilo tudi tokrat s skečem Šandor se vrne iz Amerike.

Po govoru župana Občine Šalovci Iztoka Farteka in izrečeni zahvali Suzani Škodnik, ki je prireditev Zlati glas v dvajsetih letih pripeljala od druženja ob petju do prave tradicionalne kulturne prireditve so skupaj s ravnateljico Jolando Lazar razglasili rezultate ter najboljšim podelili nagrade.

Najboljši Sara in Sindi

Po mnenju strokovne komisije je bila najbolj prepričljiva Sara Horvat, ki je zapela pesem Mama. Drugo mesto je osvojila Maja Abraham, tretje Sindi Lukašev, četrto Jernej Slaviček, peto pa Ines Rac. Občinstvu pa je ob svojem prepevanju vzela sapo Sindi Lukašev in tako postala zmagovalka Zlatega glasu 2014 po izboru občinstva.

Prireditev so zaključili učenci in nekdanji učenci OŠ Šalovci s plesno točko Boštjana Komarickega, odpeljali S cugon domou.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.