https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na VinDelu 2014 tudi z dobrotami iz občine Križevci

29.10.2014 ob 7:30  

Salon VinDel – sedmi mednarodni sejem vina, delikates in kulinarike je potekal v sredo, 22. oktobra 2014. Na salonu se je na več kot dvesto promocijsko degustacijskih mizicah predstavljalo vina in delikatese višjega kakovostnega razreda in avtohtone dobrote.

Vinogradništvo Družina Kos se na VinDelu predstavlja že od vsega začetka, letos so na VinDelu premierno predstavili rose modrega pinota. Občina Križevci je na pobudo Kulturnega in izobraževalnega društva KELIH in s pomočjo Društva kmetic Križevci – Veržej promovirala prleško gibanico. Le- ta je tudi izpostavljena v letošnji ediciji Vinsko kulinaričnih trendov, ki so izšli ravno na dan VinDela. S svojimi kulinaričnimi posebnostmi je pestro ponudbo z območja občine Križevci zaokrožila Gostilna Zorko.

Na salonskem sejemskem delu so se dobrote na pokušnjo ponujale s tipskih degustacijsko promocijskih mizic. Omogočen je bil pogovor obiskovalcev z vsemi  avtorji okusov. Novost letošnjega salona je bila soba laškega rizlinga – Laški rizling Room, namenjena spoznavanju značilnosti te sorte.

Zavod SloVino je organizator Salona VinDel že od leta 2008. Z bogatim salonskim in sejemskim programom ter izjemno publiko se Salon VinDel vse bolj uveljavlja kot svojevrsten koncept prepletanja okusov odličnosti, ki Maribor, mesto Stare trte - najstarejše trte na svetu, in celotno regijo še dodatno zarisuje na tudi za prihodnost turizma pomembnih mednarodnih vinsko kulinaričnih zemljevidih. Cilji prireditve so obiskovalcem in ponudnikom omogočiti najboljše doživetje okusov, razvoj novih poslovnih vezi ter dvig kulture omizja s poudarkom na prenosu znanj in dobrih praks.

Prireditev je bila rekordno obiskana. Prleška gibanica je navduševala obiskovalce. Nič čudnega, saj so jih spekli tisti, ki so prejeli najvišje ocene na letošnjem prvem ocenjevanju prleške gibanice, ki je potekalo septembra v okviru prireditve Prleška gibanica 2014.

 

 Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.10.2014 ob 12:00 vinko megla gost

      Na pa so pa prišli lačni lidje na svoj račun rejsan ne razmim kak lejko edni in isti odijo kšenki žrejt vej pa menej bi sran bilou.Rajši bi doma samo pečenko pa kujane krumle jo kak tou okolik odijo edni pa čakajo na te falaček jestija. Na resan tou je gospoda od kmetavzarov štera nema srama za požrejšnost.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.10.2014 ob 14:47 vinko megla gost

      Pa pozabo san še povedati ka man maloga pa me niti ena ženska nešče. Enkrat bi ga že skoraj namočo pa mi je nej stano. Ka naj delan ka man takšnoga maloga pimpeka?

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.10.2014 ob 14:56 febo gost

      Vejpa NIMAKUN, nikaj ne uspejvle ! Te ešče tij meglič tou nevejš ????? Bouga mati , boug juj prizanesi .

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.10.2014 ob 15:21 vinko megla gost

      Ja ka naj zdaj. Rejdno me je že sran ka san takšna budala z malin pimpekon. Naj zdaj mater toužin ali ka?

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.10.2014 ob 15:42 vinko megla gost

      vinko megla 15,56 rejsan te je lejko sran kda ti pajdaši ženo natepavlejo če jo sploj maš Gnoj zamazani.J le toži svojo mater da te je skotila takšoga somara z malin klinčkon še toži tistoga keri te je napravo.In to so bili baje ilaši keri so leteli bed bojnov prek pa so v tvojo mater pujstili seme ha ha in sedaj si se ti skoto somar ha ha ha vinko megla 14,56 tak lepo se pozdravi z materjov pa kušni bogeca v cerkvi da si tako prizadet ha ha ha ha.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.10.2014 ob 15:54 vinko megla gost

      vinko megla@ 15,21 resan te naj bou sran da ti je mati budala in še budalo skotila z malin pržlekom he he ne touži mater svojga očo nesposobnoga he he kmetič seljak bojo pa drugi ti seksali ženo aj sem pozabo ti že ji ker je kobila in vsem rada da ha ha hi hi selja.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.