https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Vrhunski badminton znova v Lendavi

6.11.2014  

Pred Evropskim prvenstvom mešanih ekip, ki se bo odvilo ta konec tedna v Lendavi, je Badmintonski klub Mladost Lendava pripravil novinarsko konferenco, na kateri je predstavil organizacijo in izvedbo tega vrhunskega športnega dogodka, ki se ga bodo poleg reprezentance Slovenije udeležile še reprezentance Litve, Nizozemske in Ferskih otokov.


Kot je uvodoma dejal predsednik kluba Bojan Sekereš, je Badmintonska zveza Slovenije tukajšnjemu klubu znova zaupala sedanje tekmovanje, ki velja za enega večjih v badmintonu, na kar so v kubu ponosni. Kar pa zadeva samo organizacijo, ta zahteva kup priprav ter od 15 do 20 ljudi, ki pri tem pomagajo in sodelujejo: »Mi imamo s tem izkušnje, zato nam organizacija ne predstavlja večjih težav. Dela je veliko, zato da smo lahko pripravili tako tekmovanje na tako visokem nivoju. Priprave se že zaključujejo, tako da lahko v petek začnemo z uradnim tekmovanjem.«

Foto: http://clubsports.gwu.edu

Pomen tekmovanja je kar velik, saj za klub pomeni dodatno spodbudo za naprej in potrditev v organizaciji takih tekmovanj v Sloveniji. V širšem pomenu pa gre za promocijo Lendave in širšega kraja. Zato se je Sekereš zahvalil Občini Lendava, generalnemu pokrovitelju tekmovanja in Turistični zvezi Lendava vabi kot promotorju dogodka.

Selektor reprezentance Denis Pešehonov je predstavil igralce, ki jih je izbral za nastop na EP: Iztok Utroša, Alen Roj, Miha Ivanič, Luka Petrič, Miha Horvat, Tina Kodrič, Kaja Stankovič, Katarina Beton, Ana Marija Šetina in Nika Koncut. Med njimi so izkušeni igralci pa tudi nekaj mladih, ki z nastopi na takih tekmovanjih šele dobivajo izkušnje. »Lahko rečem, da smo pripravljeni premagati Litvo in Ferske otoke, tudi proti Nizozemcem, ki veljajo za favorite, bomo v nedeljo skušali nuditi odpor,« je dejal Pešehonov, ki je pohvalil tudi pogoje za priprave in tekmovanje.

Pred samim tekmovanjem ima tako reprezentanca še zadnje priprave, otvoritveno tekmo pa bodo odigrali proti Ferskim otokom v petek ob 12. uri. Iztok Utroša pravi, da v prvi tekmi ne bi smelo biti težav, proti Litvi pa bo že zanimivo, saj imajo dva mednarodno uveljavljena igralca, prepričan pa je v zmago. V nedeljo bo sledil »veliki finale«: »Na nizozemski strani bo najbrž malo nervoze, saj je domače okolje na naši strani. Res si želim da bi bilo presenečenje, da bi Slovenija premagala Nizozemsko, mislim da bo zelo težko in da bomo morali odigrati vsak svojih 100 odstotkov na tekmi.«

Ob tem je Utroša poudaril, da je tekmovanje velika stvar za Lendavo, ne samo za badminton, nasploh za ves tukajšnji šport; upa, da se bodo tudi zato mlajši raje ukvarjali s športom, hkrati pa računa na spodbudo domačega občinstva, ki lahko pripomore  k motivaciji in zmagi ter uvrstitvi med najboljših osem reprezentanc Evrope.

Dvoboji so na sporedu v petek, soboto in nedeljo ob 12. in 17. uri. Vsako reprezentanco čakajo trije dvoboji; slovenska reprezentanca se bo v petek pomerila s Ferskimi otoki ob 12. uri, v soboto ob 17. uri proti Litvi in v nedeljo ob 17. uri proti Nizozemski. Tekme slovenske reprezentance se bodo v petek in soboto v živo prenašale preko klubske in spletne strani BZS, prav tako pa bo prenos potekal na določenih mestih po Ljubljani in v nakupovalnem centru Maximus v Murski Soboti.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.