https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ROKOMET

Sanjski 1. polčas dovolj za zmago v Radovljici

10.11.2014  

Pomurski igralci so v Radovljici po odličnem prvem polčasu, ko so vodili za +11, v drugem rutinirano pripeljali tekmo do konca in zasluženo zmagali z rezultatom 24:31 (6:17).


V prvem polčasu do igralci Pomurja pokazali kako se igra rokomet v obrambi. Ekipi Radovljice so dovolili samo 6 zadetkov. Odlično je v napadu igral Hedl, ki je do 11. minute dosegel 4 zadetke. Začetnih 0:3 je nakazovalo, da so gostje iz Murske Sobote prišli po zmago, ki bi jim dala priključek vrhu lestvice. Pri 3:4 in 4:6 ni nič kazalo, da bo rezultat prvega polčasa tako visok. Sledila je serija 0:5 gostov, ki so povedli z 4:11. Do konca polčasa so goste svojo prednost še povišali na 6:17. Obramba, v kateri se je poznala pristotnost Prelca, ki se je vrnil po poškodbi kolena, je delovala odlično.


V drugem delu je obramba nekoliko popustila, vendar le toliko, da so se domači približali na 15:22 in kasneje na 20:26. Znižanje rezultata je bila posledica odločitve gostujočega trenerja Potočnjaka, da bo dal priložnost vsem igralcem, ki so jo tudi izkoristili. Do konca tekme je bila razlika med 7 in 8 zadetki in Pomurje se je veselilo zmage, s katero so se povzpeli na 2. mesto. Končni rezultat je bil 24:31.

Pomurje je odigralo tekmo brez Geriča. Še enkrat je potrebno omeniti Prelec Egona, ki je po poškodbi, po 4. letih ponovno oblekel dres Pomurja. Njegov prispevek je bil predvsem v obrambi. Obramba Pomurja je onemogočila prvega strelca prvenstva Kamenšak Bena, ki je v 4. krogih zadel 40-krat. Na današnji tekmi le 4. Hedl je zadel vse 4 strele iz 7metrov, ter dodal še 4 zadetke iz igre. Gregorec je bil s 5. zadetki standardno dober, oba vratarja (Krajnc in Kous) sta prispevala svoj delež, Gorjup pa je tokrat bil 2. strelec ekipe. Tudi vsi ostali igralci so dali svoj prispevek zasluženi zmagi.

V prvenstvu več ni neporažene ekipe. V derbiju kroga je namreč nekoliko nepričakovano visoko Krim Olimpija premagala do tedaj vodečo ekipo Jadran 2009. Zmaga Krim Olimpije, ki naslednjo Soboto prihaja v Mursko Soboto, je omogočila, da se je ekipa Pomurja povzpela na 2. mesto.

Očitno se bo boj za vrh lestvice bil med tremi ekipami, ki so izgubili samo 1-krat: Jadran 2009 Hrpelje Kozina, Krim Olimpija in Pomurje. Ne smemo pa pozabiti še na Sežano in Železnike.

RK Pomurje: Hedl Jernej 7 (4/4 iz 7m), Gregorec Gregor 5, Gorjup Denis 5, Kreft Robi 3 (1/1 iz 7m), Prelec Egon 3, Pintarič Aleš 2, Ščavničar Jani 2, Kozelj Mitja 1 (0/1 iz 7m), Šavel Matej 1, Sapač Boštjan 1, Kozelj Vasja 1, Petraš David, Raj Primož, Krajnc Klemen in Kous Marko.

RK Radovljica: Leš Matic 6, Muršec Matej 5 (4/5 iz 7m), Križaj Jan 5 (0/1 iz 7m), Kamenšak Beno 4 (0/1 iz 7m), Dulc Jani 2, Magister Timotej 1, Breščak Rok 1, ...

V soboto, 15. 11. 2014 ob 19.00 bo v Murski Soboti derbi. V Mursko Soboto prihaja mlada ekipa Krim Olimpije, ki je trenutno na 1. mestu prvenstvene lestvice z enim porazom.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.