https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Občina Odranci podpisala zavezo Mayors Adapt

13.11.2014 ob 7:40  

Občina Odranci je dne 30.9.2014 kot prva občina iz Slovenije podpisala zavezo Mayors Adapt.


To je zaveza, katere pobudnik je Konvencija županov, ki je bila ustanovljena s strani Evropske komisije za sodelovanje mest pri sprejemanju ukrepov za prilagajanje na podnebne spremembe. Mayors Adapt želi povečati podporo za lokalne dejavnosti, zagotoviti platformo za boljše sodelovanje in povezovanje v mreže ter dvigniti ozaveščanje glede ukrepov o prilagajanju na podnebne spremembe.

Občina Odranci se je odločila oz. se zavezala, kot prvi v Sloveniji, da bodo prispevali k splošnemu cilju strategije EU za prilagajanje, ki ga bodo vključili v ustrezne obstoječe načrte.

Foto: arhiv Pomurec.com

Lokalne oblasti imajo vodilno vlogo pri uresničevanju rešitev, povezanih s podnebnimi spremembami. Prilagoditveni ukrepi prinašajo nove priložnosti za izboljšanje kakovosti življenja, podpiranja trajnostnega razvoja mest, spodbujanje naložb in inovacij, okrepitev sodelovanja deležnikov ter organizacijo večstranskih forumov sodelovanja. S prožnim razmišljanjem in naložbami v ukrepe, ki bodo krepili pripravljenost na podnebne spremembe, župani in politični voditelji EU izboljšujejo privlačnost, zdravje in varnost lokalnih skupnosti.

Občina se zavezuje, da bo prispevala k splošnemu cilju prilagoditvene strategije EU in si prizadeva za Evropo, ki bo bolj odporna na podnebne spremembe. Občina Odranci bo sledila postopnemu pristopu, ki so navedeni v sami zavezi.

Več o sami zavezi Mayors Adapt dobite TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.11.2014 ob 8:56 stric iz ozadja gost

      čimprej regije.... pa njega za regijskega "župana"

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.11.2014 ob 11:20 smrkci gost

      Svaka čast županu Odranec,ampak Slovenija je tako majhna glede podnebne spremembe,kot en list na 300 let starem hrastu,za spremembe se mora najprej odločiti,Amerika,Kitajska,Afrika,Rusija,itd......ker so te države največja grožnja našega planeta.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.11.2014 ob 17:01 kodila gost

      Hej Vanek, odi v Lendavo za glavnoga.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.11.2014 ob 19:42 potok gost

      ja za edne ge dober za edne pa nej kak za koga što ge pri skledi tisti ovi drugi pa smo itak v dreki

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.