https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Hudo poškodovani udeleženci v dveh prometnih nesrečah

22.11.2014 ob 6:26  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali šest prometnih nesreč, sedem kaznivih dejanj, sedem kršitev javnega reda in miru, zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so vozniku zasegli osebni avtomobil, pridržali eno osebo, dva primera povoženja psov in povoženje divjadi.

Izven naselja Murska Sobota v bližini trgovine OBI, je zaradi nepravilnega prehitevanja prišlo do čelnega trčenja med dvema voznikoma osebnih avtomobilov. Trčenje je bilo tako silovito, da so morali udeleženca prometne nesreče iz avtomobila izrezati gasilci. Drugi osebni avtomobil pa je po trčenju zagorel. V trčenju se je udeleženec prometne nesreče hudo telesno poškodoval, povzročitelj pa lahko. Na vozilih je nastalo za 35.000 EVR škode. V Rakičanu pri gradu, je prav tako prišlo do čelnega trčenja dveh osebnih avtomobilov. Vzrok nesreče je bila vožnja po nasprotnem smernem vozišču. Sopotnik v udeleženčevem vozilu se je pri trčenju hudo telesno poškodoval, oba voznika pa lažje. V postopku je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola.

Na področju kriminalitete so obravnavali dve tatvini goriva, izsiljevanje, preprečitev uradnega dejanja uradni osebi, poškodovanje tuje stvari in zasegli bankovec za 100 EVR kateri je ponarejen.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnih prostorih in petkrat na javnem kraju. Kršitelj, ki je s kršitvijo v gostinskem lokalu nadaljeval je bil pridržan.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Ljutomer.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.