https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Mura prodaja del RRA Mure in umetniška dela

25.11.2014 ob 7:00  

Stečajni upravitelj Mure Branko Đorđević se je odločil za prodajo utanovnega Murinega deleža v RRA Muri. Gre za prodajo dobrih osem odstotkov.


Poleg Mure v stečaju, ki ima v lasti 8,0667-odstotni ustanovni delež, so ustanoviteljice RRA Mure še država (39 odstotkov), NLB (13,3 odstotkov), Zavarovalnica Triglav (10 odstotkov) in pomurske občine (Občina Murska Sobota s 13 odstotnim deležem, ostale občine pa imaljo v lasti med enim in dvema odstotkoma ustanovnega deleža), poroča Pomurje.si.

Po cenitvi konec lanskega leta naj bi bil Murin delež v RRA Muri vreden 10.145 evrov, morebitnih kupcev (tudi če bodo Murin delež odkupile ustanoviteljice RRA Mure) pa stečajni upravitelj še noče napovedovati.

Ko bo pridobil mnenje upniškega odbora, pa želi Branko Đorđevič začeti tudi prodajo 61 umetniških del Mure. Ta so razdeljena v tri pakete, ki so ocenjeni po 13.605 evrov, med njimi pa so dela vidnih pomurskih in slovenskih umetnikov. Do 22. januarja pa poteka tudi zavezujoče javno zbiranje ponudb za prodajo Murine upravne zgradbe, ki se prodaja za 776 tisočakov.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.11.2014 ob 17:08 gost

      POMENI VSA TA UMETNA DELA IN OSTALO SE BO PRODALO PO TAKI CENI KOLIKO IMA PLAČE STEČAJNI UPRAVITELJ. VERJETNO SE BO MURA PRODAJALA ŠE NASLEDNJIH 10 LET SAMO DA SE BO VLEKLA PLAČA. MURA SEDAJ IMA ŽE TRI STEČAJNE KER JE TRIKRAT ŠLA V STEČAJ.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.11.2014 ob 0:05 Škofja Loka gost

      Žal mi je te znamke MURA,ka bi jo morali zaščititi kot KRANJSKO KLOBASO,ELAN...ampak dokler do v PARLAMENTU,sami NESPOSOBNEŽI,ki jim je mar samo za SVOJO svinsko RIT in druguh interesov,se NAŠEMU gospodarstvu NEPIŠE NIČ DOBREGA...

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.11.2014 ob 6:47 smrkci gost

      Politika Muro prodaja,kot svinske kose mesa.Za vse kaj se je zgodilo v Muri je kriva politika in to 100%.Po medijih nam govori politika da se je brezposelnost znižala,lažejo nam delavcem in ostalim ljudem,prej nas je bilo na zavodu za zaposlovanje nekje čez stotridesettisoč prijavljenih še enkrat toliko pa ni prijavljenih.Politika je Prekmurje iz ropala in nas je naredila za hlapce in berače.Ko pa prideš prosit za pomoč na občino ali socijalno te pa pošljejo na rdeči križ in ti dajo en kilogram moke en kilogram riža in sedem jabolk,tako se politika norčuje iz nas Prekmurskih delavcev.Ki smo politikom polnili žepe 10,15,20,25,30,let politiki barabe ste bili in barabe boste ostali.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.11.2014 ob 7:57 gost gost

      Mislim da je za propad Mure kriv prav vsak , predvsem pa nekaj prvih predsednikov Slovenije.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.