https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Prijeli 21-letnika, ki se je predstavljal za policista in nadlegoval dekleta

Murska Sobota, 24.11.2014 ob 11:42  

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota in policisti Policijske postaje Murska Sobota so pretekli teden obravnavali kaznivo dejanje spolnega napada na osebo mlajšo od 15 let po 1. odstavku 173. člena  KZ-1, kaznivo dejanje spolnega nasilja po 1. odstavku  171. člena KZ-1 ter več kaznivih dejanj lažnega izdajanje za uradno ali vojaško osebo po 1. odstavku 305. člena KZ-1.

 

Osumljeni 21-letni moški se je v ponedeljek, 17. 11. 2014, v času od 18.30 do 21.00, v mestnem parku v Murski Soboti oziroma njegovi okolici, vsaj petim oškodovankam lažno predstavil za policista v civilu, pri čemer se je izkazal z doma izdelano službeno izkaznico. Oškodovanke je v nadaljevanju tudi preiskal oziroma od njih zahteval, da mu na vpogled pokažejo predmete, ki jih imajo pri sebi, prav tako pa je spolno napadel dve oškodovanki.

Na podlagi zbranih obvestil od oškodovank, ob pomoči katerih je bil izdelan tudi fotorobot in so v nadaljevanju osumljenega tudi prepoznale kot storilca, ter opravljenih kriminalističnih ogledov krajev kaznivega dejanja, je bila ugotovljena identiteta storilca in mu je bila 20. 11. 2014 odvzeta prostost. Dne 21. 11. 2014 je bil osumljenec s kazensko ovadbo priveden k preiskovalni sodnici, ki je zanj odredila pripor.

Ker obstajajo razlogi za sum, da je osumljeni moški tovrstna dejanja storil tudi že v preteklosti naprošamo vse morebitne oškodovanke, da podajo prijavo na najbližji policijski postaji ali na telefonsko številko 113.

Med zbiranjem obvestil je bilo prav tako ugotovljeno, da so oškodovanke menile, da gre dejansko za policista, ki opravlja svoje naloge v civilnih oblačilih. Zato bi radi še opozorili, da policisti in kriminalisti svoje delo opravljalo tudi v civilnih oblačilih. Policisti se pred začetkom postopka morajo izkazati s službeno izkaznico, ki je sestavljena iz identifikacijske kartice, ki vsebuje fotografijo in ime ter priimek policista ter značke z znakom policija ali kriminalistična policija. Službena izkaznica policije se nahaja v usnjenem ovitku.

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.11.2014 ob 12:03 gost

      če že pozivate na pomoč oškodovanke, bi bilo dobro, da objavite fotorobota.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.11.2014 ob 13:41 gost

      vsekakor je potrebno pokazati sliko,paq ne da bi ščitili njegovo zasebnost.....,ker je tudi on ni...

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.11.2014 ob 16:57 marko gost

      Danes ima praktično vsak doma stvari s katerimi lahko izdela vsako izkaznico. Celo boljše kvalitete od originala. Zato se nam upravičeno postavlja vprašanje, kako naj vemo, kdo je pravi policist in kdo ne? Kaj, če me sredi noči ustavi patrulja, ki to v resnici sploh ni in me oropajo? Imel je pa ta lažni policist vseeno srečo, da nisem bil takrat tam v parku prisoten. Zložil bi ga skupaj, kot staro šibje.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.11.2014 ob 20:45 gost

      Tokrat sicer lažni, a tudi med t. i. pravimi - resničnimi v MS so taki, ki delajo po enostranskih kriterijih, in so daleč od realne poštenosti. Škoda, saj prav taki slednji delajo negativno sliko policiji in javnemu sektorju.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.11.2014 ob 21:01 gost

        simona/gostja; res je, katastrofa od katasrof kaj eni, ki so v MS na mestu (kao) kriminalista delajo. In prav oni bi morali biti nepristranski in pošteni, ne da se dajo prodati za ...

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.11.2014 ob 21:57 mmm gost

      menej pa zanima što je to?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.11.2014 ob 23:14 gost

      Če vodilnli delajo nepošteno, kak te ne bi delale še ostale. Groza, gda čuješ ka majo vse na grbi eni izmed njih in so še dale na svojih položajih.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.11.2014 ob 14:07 medek gost

      san slišal ka je iz Beltinec-lopov

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.