https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Slovenski umetniki na 7. mednarodnem trienalu grafike v Sofiji

05.12.2014 ob 10:00  

V bolgarski prestolnici Sofiji poteka 7. mednarodni trienale grafike, ki ga organizira Združenje bolgarskih umetnikov.


Kot je sporočila mag. Breda Škrjanec, muzejska svetovalka iz Mednarodnega grafičnega likovnega centra (MGLC), je v Sofiji na ogled tudi izbor del šestih sodobnih slovenskih avtorjev: Barbare Drev, Črtomirja Freliha, Matjaža Gederja, Eve Lucije Kozak, Zore Stančič in Eve Žula.

Foto: http://bnr.bg/de/

Trienale, ustanovljen leta 1993, je eden od evropskih grafičnih trienalov, ki je privzel modernistično podobo Ljubljanskega grafičnega bienala. Vodi ga ambicija, da bi trienale nadgradili v muzej. Dela za razstavo izbira mednarodna žirija, ki podeli tudi tri denarne nagrade. Novost letošnjega trienala, ki je doslej deloval brez konceptualnih sprememb je, da poleg natečaja uvaja platformo za kuratorske projekte in eksperimentalne oblike grafičnega medija na temo Eksplozivne želje. V to platformo je uvrščen tudi izbor del šestih slovenskih avtorjev. Njihova dela so slogovno in vsebinsko različna, skupna pa jim je konceptualna, vsebinska in teoretična premišljenost. Dela slovenskih umetnikov je izbrala muzejska svetovalka v MGLC, mag. Breda Škrjanec, ki povabljena tudi v mednarodno žirijo trienala.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.