https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Prvo srečanje slovenskih županj v Ljutomeru

Ljutomer, 04.12.2014 ob 10:00  

V sredo, 3. decembra, je v županatu Mestne hiše v Ljutomeru potekalo prvo srečanje županj Slovenije, odvilo pa se je v organizaciji županje Občine Ljutomer mag. Olge Karba in Skupnosti občin Slovenije.


Srečanja se je udeležilo osem županj, poleg domače županje in gostiteljice Olge Karba, še Bernardka Krnc (Šmarješke Toplice), Romana Lesjak (Črna na Koroškem), Mojca Čemas Stjepanovič (Črnomelj), Darja Vudler (Sv. Andraž v Slovenskih goricah), Milena Krajnc (Kozje), Vesna Jerala Zver (Turnišče) in Jasna Gabrič (Trbovlje).

Srečanje je bilo namenjeno izmenjavi izkušenj med županjami in ženskami na položajih ter oblikovanju podpornega okolja za večjo udeležbo žensk v lokalni politiki.

Z večanjem števila žensk na ključnih mestih odločanja v lokalni politiki se ta dopolnjuje in nadgrajuje, tudi glede na pričakovanja in potreb žensk. Uspešnost na letošnjih lokalnih volitvah izvoljenih županj je še toliko pomembnejša, saj bodo s svojim delovanjem, s pristopi k oblikovanju, sprejemanju in uresničevanju različnih politik, pomembnih za občanke in občane, tlakovale poti tudi za vse naslednje generacije aktivnih žensk.

Na prvem srečanju županj so svoje izkušnje predstavile tudi uspešne ženske, Vika Potočnik, direktorica Pionirskega doma v Ljubljani, in nekdanja županja Občine Ljubljana, Vera Kozmik, direktorica Dialog-si.net, nekoč direktorica Urada za žensko politiko in Jasmina Vidmar, generalna sekretarka Skupnosti občin Slovenije, nekoč mestna svetnica v Občini Maribor.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.12.2014 ob 10:30 gost

      te pa nej čüdo ka mamo takšno vrejme

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.12.2014 ob 13:06 vitez gost

      Hvala Bogu, da je že zdrava. Lepa gesta, da si povabi prve dame občin. Mogoče bi pa kdaj še povabila koga, ki bi Lotmerški poglavarki vsaj malo predstavil demokracijo.. Saj ni daleč. V Murski Soboti. V MS so dokazali, da vedo, kaj je demokracija. Štihca so celo v KVIM povabili. Olgica, Sandi ti je dal zgled.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.12.2014 ob 13:54 gost

      GOSPA , OLGA KARBA. Čestitam Vam za tole gesto ! nAJ SE VIDI , DA STE ŽUPANJA PRLEŠKE OBČINE , PA ČERAVNO VAM ENI ZAVIDAJO STE ZAME NAJBOLJŠA DOSLEJ, IN TUDI NAJBOLJ SEKSI ! Držite še naprej vajeti trdno v rokah ! V M. Soboti , pa Vam ja ne morejo biti v PODUK !?

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.