https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Sedmi Miklavžev koncert v Radencih imel dobrodelno noto

07.12.2014 ob 7:30  

Glasbena šola Gornja Radgona je v sodelovanju z družbo Radgonske gorice, d.d., Zdraviliščem Radenci d.o.o. in družbo Arcont d.d., pripravila že 7. dobrodelni Miklavžev koncert.


V polni restavraciji Hotela Radin Zdravilišča Radenci je nastopil Big band Glasbene šole Gornja Radgona & Radgonske gorice, ki se mu je kot glasbena gostja pridružila slovenska vokalistka Kristina Oberžan in mednarodni koncertant, saksofonist mag. Oto Vrhovnik. Z visokim izkupičkom dobrodelnega koncerta 3.730 € bodo 15 glasbeno nadarjenim otrokom iz socialno ogroženih družin finančno olajšali šolanje na javni Glasbeni šoli Gornja Radgona.

Ob zaključku prireditve je Tomaž Polak, ravnatelj Glasbene šole Gornja Radgona, povedal: »Vesel sem, da ima domači Big band tako številno občinstvo, ki očitno deli mnenje z menoj, da njegova kvaliteta iz leta v leto raste, čemur smo bili priča tudi na tokratnem koncertu. To potrjuje tudi dejstvo, da z nami radi nastopajo najimenitnejši slovenski glasbeni ustvarjalci. Tako kakovostno predvsem pa karitativno želimo ustvarjati tudi v prihodnje z željo pomagati našim mladim, glasbenega znanja željnim, umetnikom in njihovim družinam. Dogodek je uspel povezati ljubitelje glasbe in uspešne gospodarstvenike, ki so tudi letos pomagali in namenili velik del svojih sredstev za še večji razvoj glasbene kulture v tem delu Slovenije. Na tem koncertu, v izredno težkih socialnih in ekonomskih časih, smo skupaj z donatorji uspeli zbrati za naše učence tradicionalno visok znesek, kar 3.730 €. Tako se prisrčno v imenu vseh prejemnikov pomoči in imenu GŠGR zahvaljujem vsem donatorjem in sponzorjem za dobro sodelovanje in izkazano pomoč."

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.