https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Alojz Ropoša naletel na »adventne lisičke«

09.12.2014 ob 15:00  

Strastni gobar Alojz Ropoša od Grada je včeraj med sprehodom v tamkajšnjem gozdu doživel že drugo presenečenje letos.


Pred petimi meseci je namreč našel 1,25 kilogramov težko prašnico (Lycoperdon), sedaj pa je naletel na tako imenovane navadne lisičke (Cantharéllus cibárius), ki so sicer pri nas zelo pogoste, vendar ponavadi rastejo le med junijem in oktobrom.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.12.2014 ob 11:39 čardaš gost

      Pravi gobar se svojim plenom ne hvali sploh pa ne zdaj ko je še polno gob in to je samopromocija ene osebe,ki se pojavlja na spletu po Goričkem je polno takih moj nečak je v nedeljo prinesel tri jurčke črne kot krt in 1 kg lisičk pa še nekaj sirotic,da od ostrigarjih sploh ne govorim aktualne so še marele vendar jih štajerci pridno nabirajo samo zaradi takih reklam kot je ta?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.12.2014 ob 11:49 Goričanec gost

      ....prav imaš "Čardaš", raznih gob je še vedno zadosti, samo pod listje je potrebno pokukati, mene bolj muči onesnaženost, ki jo za sabo pustijo "pošteni gobarji" iz drugih regij, kot je dejala ena gospa z MB registracijo, da oni nič ne odvržejo, ko pa je prišla 20 m naprej je plastićna flaška odfrčala v grmovje, po pridigi jo je vzela in spravila v plastični "ceker" in odnesla do naslednjega grmičevja - menda, to boli nas Goričance in kje je inšpekcija - nega je ali pa se bojijo "poštenih gobarjev".....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. porabje
      12.12.2014 ob 19:12 porabje

      Mij pravimo, ka "lesičica"

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.