https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.ris-dr.si/
http://www.zniders.com/

LOKALNO

Potrdilo Muri 05: Pod policijskim drobnogledom dacarji in kriminalisti; Topić priznava, da sta s Petrijanom vpletena

10.12.2014 ob 13:15  

Krog vpletenih pri izdaji spornega potrdila Muri 05 se zaokrožuje.


Policijski nadzorniki iz Ljubljane so ob pregledu dela murskosoboških kriminalistov ugotovili, da je bila preiskava opravljena pomanjkljivo. Tukajšnji kriminalisti namreč niso opravili pogovora s Temlinovo. Kot poroča Pomurje.si, naj bi bila direktorica Davčne uprave Murska Sobota zaslišana v prihodnjih dneh. Na osnovi zaslišanja se bo preiskovalec odločil, ali bodo proti direktorici podali ovadbo.

Zaradi nadzora iz Ljubljane so pod drobnogled vzeli tudi vodjo oddelka za gospodarsko kriminaliteto PU Murska Sobota. Ta naj bi vodstvo DUMS seznanjal z aktivnostmi na PUMS. Zadeva je zdaj v rokah posebnega oddelka Specializiranega državnega tožilstva RS.

Foto: goole maps

Zakaj Temlinova ni bila zaslišana?

Nenavadno je, da kljub pojasnjenju Avgusta Zakojča, ki je na delovnem sodišču obremenil Temlinovo, direktorice niso zaslišali. Svoje vloge pri izdaji potrdila Muri 05 Temlinovi sploh ne bi bilo treba pojasnjevati, če se obtoženci ne bi pritožili na kaznovalni nalog, saj so tudi tožilci bili zadovoljni s policijsko ovadbo. Ugiba se še, ali se je Vlasta Temlin izognila zaslišanju na policiji, ker je uveljavila svoj vpliv, ali pa je njeni podrejeni niso bremenili v svojih izjavah policiji, ker so se bali za svoja delovna mesta. Kljub temu pa bi jo policisti mogli povabiti vsaj na informativni pogovor.

Na okrajnem sodišču v Murski Soboti so že izdali kaznovalne naloge za Tatjano Gyergyek (nekdanjo namestnico direktorice DUMS), Zakojča (nekdanjega vodjo kontrolnega oddelka) in Štefana Koltaja (davčnega kontrolorja). Zaradi izdajanja lažnega potrdila Muri 05 oz. napeljevanja k temu dejanju, so dobili po tri mesece pogojne kazni zapora. Gyergyek in Zakojč sta se na odločitev sodišča pritožila, zato jih čaka sojenje z zagovori obtožencev in zaslišanji prič, še poročajo na Pomurje.si.

Topić priznava: S Petrijanom sva bila zaradi omenjenega potrdila večkrat pri soboških dacarjih

Kot poroča Delo, pa je tudi Miroslav Topić, tedanji predsednik ND Mura 05, priznal, da sta z nekdanjim direktorjem soboške občinske uprave večkrat obiskala soboške dacarje, pri katerih sta »izprosila« davčno potrdilo s prirejenim datumom, na osnovi katerega je Mura dobila licenco za tekmovanja.

Kot je pojasnil Topić, je prostore vodstva davkarije obiskal nekajkrat: »Običajno sem bil s Petrijanom, enkrat pa sem res bil sam.« O tem obisku je pričal Avgust Zakojč, ki je zaradi omenjenega prirejenega potrdila poleg namestnice direktorice DUMS Tanje Gyergyek ostal brez službe. Po Zakojčevih besedah je v pisarni Gyergyekove takrat poleg nje in Topića sedela Vlasta Temlin. Topić pojasnjuje, da se sicer ne spomni, kako naj bi Temlinova izgledala, vendar dopušča možnost, da je bila v pisarni tudi ona: »Ne spomnim se več, kakšna je, a vendar – a mislite, da bi se take stvari lahko kdo dogovoril samo z namestnikom?«

  Fotogalerija

  Komentarji

  1. gost
   10.12.2014 ob 14:44 gost

   Klipa klopa.Ljubljanski kriminalisti so morali poseči v delo soboških. In zopet bomo slišali samohvale kako je bilo vse po pravilih službe.V kolikih primerih še niso ukrepali pa bi morali pa ne vemo, ko ščitijo lokalne veljake in kao pomembneže, da ostanejo še naprej brezmadežni. Res je v naši deželi tej nakaj gnilega. Sramota. Razumem pa Topiča in Petrijana, da sta hotela klubu najboljše, ampak nekomu je bil interes, da se to izve in se klub potopi ljudje pa nasankajo. Temlinova pa se je s tem ko je dala odpovedi še sama ujela v zanko, saj sem prepričan, da podrejeni ne bi izdali potrdila brez njenega naročila, ker ga sam tudi nisem dobil pa čeravno sem bil dolžan bogih 10,00 EUR, za katere sploh nisem vedel da jih dolgujem.

   6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  2. gost
   10.12.2014 ob 15:10 Labda gost

   Ka je v toj provincialni Soboti res vse povezano pa skurumpejrano? Visiki se ščitijo eden za drujgin. Rejsan nas samo trojka rejši.

   5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  3. gost
   10.12.2014 ob 16:48 gost

   Na Policijski Upravi mi je zdaj jasno, da je visoki policijski uradnik B.B. ščitil Temlinovo, Kateri pa je na Policiji ščitil še Topiča in Petrijana ? Mogoče direktor PU, mogoče VODJA NOGOMETNE ŠOLE IN ZAPOSLENE NA PU? Kakšne svinjarije se delajo lahko pri teh preiskavah in ovadbah?! Brez, da bi se zaslišalo glavne akterje tega kaznivega dejanja so zaključili postopke. Bomo zdaj videli ukrepe iz Ljubljane, če počistijo to umazanijo v M.Soboti in naredijo konec temu, kar se dogaja v Pomurju.

   3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  4. gost
   10.12.2014 ob 17:02 gost

   Topič in Petrijan rešuvala svoje zablode in samiva sebej. Topič priznava in se vsem v oči smigej. Toga na Policiji so pa znankar dali za žrtveno jagnje, ka se ne bi zvedlo, kakšna velka imejna s policije , keri ščitijo v resnici tejva majstra z Mure in davčne.

   3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  5. gost
   10.12.2014 ob 17:50 gost

   Že par lejt se guči po Murski Soboti, kak stavijo postopke proti tistin, štere poznajo. Tau je dokaz, ka so tej govorice istina. Mali človek pa nemre nika.

   6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    11.12.2014 ob 9:24 gost

    Ka čakaš Štefanec - KPK, pridi v Soboto na PU M.Sobota pa pregledni delo kriminalistov, ka nedo hodili s posebnoga urada iz Ljublane preprečevat koruptivna dejanja. Bi se verjetno bilo potrebno katerim zahvaliti in pripeljati nove obraze, ki so primerno šolani pa brez službe.

    0 0 Prijavi neprimerno vsebino
  6. gost
   10.12.2014 ob 18:02 gost

   Osebno ne verjamem, da nadrejeni od tega kriminalista niso vedeli, da se Temlinovo in Topičo ne prijavi. Tako so tudi nastradali trije delavci na davčni. Prijavimo delavce in rešimo direktorico davčne in predsednika kluba .Verjetno pa niso računali, da bo tudi nji nekdo pogledal pod prste. Zdaj se vidi, kako so povezani med seboj davčna, policija, sodišče,..... Ti ljudje so povarjeni do amena.

   9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  7. gost
   10.12.2014 ob 23:12 gost

   Barabe pokvarjene.

   3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  8. gost
   11.12.2014 ob 8:14 gost

   Itak, ka se ne poznajo med sebof,....... Oni se vohajo med sebof.

   3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  9. gost
   11.12.2014 ob 10:00 gost

   Topič, ti tatiček. Gda so te dobili, si se naenkrat spomno, da je bil še Petrijan s tebof na davčne. Zdaj, gda sta več nej Štihec in Petrijan na občini, si ploščo obrnil in se spomno, da ti Petrijan in Štihec več ne koristita in ju lahko namočiš. Ti si bolnik lopovski.

   3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  10. gost
   11.12.2014 ob 11:24 ms gost

   Temlinovo tüdi na cesto ka je preveč gospodovalna in držij se kak da bi davčna bijla njena .Škifi jo ščitijo 100°%

   4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  11. gost
   11.12.2014 ob 11:32 gost

   Bi bilau zanimivo gda bi njiva stisnili v kaut in povedala što so tej strijce na policije, ka ma interes ščititi Temlinčko in Topiča?!

   3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  12. gost
   11.12.2014 ob 11:35 gost

   držim za topiča

   0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  13. gost
   11.12.2014 ob 11:37 JANEZ gost

   TOPIČ V ZAPOR!!!!!!!!!!

   5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  14. gost
   11.12.2014 ob 11:40 P.EDER gost

   TOPIČ LEGENDA , DRŽIM ZA TEBE CAR!!TOPIČ S TEBOJ SMO!!!!

   0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  15. gost
   11.12.2014 ob 13:10 gost

   MISLO SAN NA NEDELJKA TOPIČA ZA LEGENDO, M.TOPIČ JE SVETOVNI LOPOV .

   6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    12.12.2014 ob 10:32 gost

    Pri muri majo vsi s tem probleme od prvoga do zadnjoga, tak, da Nedeljka samo ne izpostavljajte. VODSTVENI, TRENERJI, ITD...

    1 0 Prijavi neprimerno vsebino
  16. gost
   11.12.2014 ob 13:14 gost

   Petrijan bo verjetno razkril, kelko keša na roke je dobo Topič.

   4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  17. gost
   11.12.2014 ob 14:11 gost

   Kelko je še takšnih primerov pri Topiče, ka so strijce iz Policije pometli pod preprogo?????? Informacije curijo na površje ....

   3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  18. gost
   12.12.2014 ob 0:01 lauraas gost

   Ubogi nogometaši so pa ostali brez plačila.

   2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  19. gost
   12.12.2014 ob 10:16 gost

   ne samo nogometaši tudi drugi so ostali brez plačila.

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  20. gost
   12.12.2014 ob 11:47 gost

   Petrijan pa ti si bil takrat direktor obc.uprave,pa tak naiven clovek.

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  21. gost
   12.12.2014 ob 12:04 gost

   Pa tak ali tak ga je Topič napijzdo, ka naj ide z njin. Pogledni kak zanimivo, gda so Ljubljanski gor prišli , ka Soboška Policija dela fejst naklonjeno intereson in poznanstvon, se glavni akterji nainauk spominjajo dogodkov. ha,ha,ha,ha Pa tu more pol policije leteti, drujgi pa v zatvor

   1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  22. gost
   25.12.2014 ob 11:36 gost

   Ste se pijtali: Što je bil te šef kriminalistov? Nej slučajno sedanji... Petrijana pa je nasedel. Zna se što obvladuje MS. Pijtajte Židana, kak se tau dela. V MS je vedno na oblasti SD. Tau ne pozabite dragi sobučanci, pa lejko mate še eno dodatno senje.

   1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

  info_outline

  Opozorilo

  Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

  Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

  Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.