https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Davka na sladke brezalkoholne pijače vendarle ne bo

11.12.2014 ob 9:20  

Koalicijski partnerji so sklenili, da predlagane posebne trošarine za sladke pijače ne bo med varčevalnimi ukrepi v prihodnjem letu.


Vlada si je od novega ukrepa, s katerim bi obdavčila pijače, ki jim je dodan sladkor oziroma sladila, obetala 4,7 milijona evrov. Umik predloga zakona o omeneni trošarini pozdravlja predvsem Gospodarska zbornica Slovenije,saj smo se s tem po njihovem mnenju izognili dodatni obremenitvi gospodarstva v višini osmih milijonov evrov.

Foto: www.lucasbrosjersey.com

Usklajevanja glede novih varčevalnih ukrepih še v teku

Kljub temu pa je v igri še nekaj vladnih predlogov o varčevalnih ukrepih, ki bi se lahko poznale na gospodarstvu. Med temi je tudi načrtovana ukinitev oprostitve dajatve za izpuste toplogrednih plinov, poleg tega pa energetsko intenzivnim podjetjem grozijo tudi višji prispevki za učinkovito rabo energije in za obnovljive vire energije, poročajo v Delu. V okviru racionalizacije javne uprave so v teku tudi dogovarjanja o zmanjšanju sredstev za občine, vendar naj vlada za zdaj ne bi predlagala znižanja povprečnine, ampak bi ta tematika bila aktualna spet ko bo rebalans obravnaval DZ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.