https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Kulinarično potovanje po španskih okusih

Lendava, 15.12.2014 ob 7:00  

V petek je v lendavski medgeneracijski hiši Sofija potekal nekoliko drugačen družabni večer – v okusih španske kulinarike, ob kozarcih sangrije ter v ritmih flamenka. Zanimiv in pester kulinarično kulturni večer sta pripravila  Marta in Nacho, EVS prostovoljca iz Španije.

Vsi ljubitelji španske kulture, ki so obiskali dogodek, so tako lahko spoznavali tradicionalne španske jedi in pijačo – najprej recepte in nato še okuse. Medtem, ko je Marta bolj vihtela kuhalnico in bdela, da je v kuhinji vse potekalo gladko, je Nacho predstavil marsikatero zanimivost iz španskega vsakdana.

 

Tako smo lahko izvedeli, da so bari pomemben del življenja v Španiji, in da je njihova dežela na drugem mestu po številu barov v Evropi. Španci se radi družijo ob dobri hrani, ne le doma, ampak tudi zunaj, imajo pa za naše razmere nekoliko drugačen urnik prehranjevanja, saj je večerja pri njih šele med 21 in 22 uro zvečer, medtem, ko se v nočno življenje nikoli ne odpravijo pred polnočjo, še več: ponavadi šele okoli 2 ure ponoči. Kot smo lahko videli na delavnici, v svoji prehrani porabijo veliko česna, olivnega olja, obožujejo tudi paradižnik ter krompir.

Udeleženci so se tako lahko iz prve roke naučili  pripravljati popularne španske jedi: zelenjavna in ribja Paella, Tortilla de Patatas, Salmorejo, Pisto, Patatas asadas, Catalanas, Paparajotes. Že pred skupno večerjo pa smo se lahko razvajali s Tapasi – značilno predjedjo, ter okuse poplaknili z Sangrio in Tinto de Verano.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.