https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Kema četrtič pokalni prvak Slovenije v namiznem tenisu

15.12.2014 ob 9:00  

V Mariboru, na finalnem turnirju letošnjega pokalnega tekmovanja Slovenije v namiznem tenisu, so igralci puconske KEME nekoliko nepričakovano osvojili svoj četrti naslov v klubski zgodovini, potem ko so v finalu premagali ljubljansko Ilirijo s 5 : 1.


Na zaključnem turnirju pokala Slovenije je jutranji žreb igralcem Keme v polfinalu namenil domačine iz Maribora, ki so doslej kot najuspešnejše moštvo v zgodovini slovenskega pokalnega tekmovanja, naslov prvaka slavili že 5x. Po dveh zmagah Bojana Ropoše, Patrika Sukiča in eni zmagi Dominika Škrabana so zmagali s 5 : 1 in se uvrstili v popoldanski finale. V drugem polfinalu so branilci naslova in aktualni državni prvaki iz novomeške Krke po težkem boju morali priznati premoč ljubljanski Iliriji, za katero nastopa tudi Prekmurec Tomaž Roudi (3 : 5).

V finalu so Prekmurci, pod vodstvom trenerja Štefana Kovača, ohranili visok nivo igre in predvsem zbranosti. Čeprav so gostje povedli z 1 : 0, so Pucončani v nadaljevanju dobili 4 zaporedne tekme s 3 : 2 in si priigrali neulovljivo prednost s 4 : 1. Ko je v šestem srečanju Patrik Sukič z zmago nad Roudijem zmagal še s 3 : 1, se je slavje ob četrtem naslovu lahko začelo. »Mislim, da je bil po približno petih letih to znova finalni turnir, na katerem ni bilo nobenega outsiderja, pač pa najboljše 4 ekipe trenutno v državi. Čeprav je bila Krka, ki je branila naslov, daleč največji favorit, se je pokazalo, da ni nihče nepremagljiv. Že v prvem srečanju smo spoznali, da smo dobro pripravljeni, saj smo premagali vedno neugodne domačine iz Maribora s 5 : 1, v finalu pa izkoristili ponujeno priložnost in zaokrožili uspešen dan z napeto, zbrano in borbeno zmago nad ljubljansko Ilirijo, ki je tako kot v prvenstvu znova dokazala, da lahko ob dobrem dnevu premaga vsakega. Prav gotovo je ta naslov od vseh dosedanjih najmanj pričakovan, zato smo še toliko bolj veseli« je po zmagi z velikim nasmeškom na obrazu povedal kapetan Pucončanov Bojan Ropoša.

Končni vrstni red: 1. NTK KEMA Puconci, 2. NTK Ilirija Ljubljana, 3. NTK KRKA Novo mesto, 4. ŽNTK Maribor

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.12.2014 ob 12:47 Zaskrbljen gost

      Čestitam, ob enem pa sem razočaran, da se ob uspehih nihče na tem forumu ne veseli ali pohvali. To se dogaja samo ob slabih ali političnih novicah. Žalostno

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.