https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Janković ne sme preganjati prekmurske legende

21.12.2010 ob 0:28  

Po poročanju MMC RTV SLO je sodišče danes Mikija Mustra obvestilo, da je zavrnilo predlog za kazenski pregon zoper njega, ki ga je sprožil ljubljanski župan Zoran Janković.

Miki Muster (foto: Primož Lavre, revija Reporter)

Ljubljanskega župana Zorana Jankovića je zmotila karikatura, objavljena v reviji Reporter, na kateri je upodobljen v stilu Adolfa Hitlerja, zato je podal predlog za kazenski pregon zaradi domnevne razžalitve zoper Mikija Mustra zaradi karikature, objavljene v reviji Reporter avgusta letos. 85-letni Muster, ki se je rodil v Murski Soboti, živi pa v Ljubljani, je danes za MMC RTV dejal: "Če je človek kolikor toliko kulturen, se zaveda, da bo kot javna osebnost deležen kritike."

Karikatura, zaradi katere Zoran Janković kazensko preganja Mikija Mustra.

Janković prekmurskemu karikaturistu očita kaznivo dejanje razžalitve po 158. členu kazenskega zakonika. Za tovrstno kaznivo dejanje je zagrožena denarna kazen ali zapor do šestih mesecev. Ljubljanski župan je prav tako vložil kazenski pregon zoper odgovornega urednika revije Reporter Silvestra Šurlo, ki naj bi ga razžalil v uredniškem uvodniku pod naslovom Združba nedotakljivih.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. vinci
      21.12.2010 ob 9:11 vinci

      Nedotakljivi!? Ka pa mi ss li ka je

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. simona
      21.12.2010 ob 12:18 simona

      ma karikatura je resno lejko malo sporna takšna kak je ta.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. lepi
      21.12.2010 ob 12:25 lepi

      Če on ne rezme skečov te pa resno! zraven toga ka pa ma miki s tem če njeme je nešče naraučo? te zoke je resno diktator in nedotakliv in s tem samo tau potrjuje! na konce do se njeme mogle poklanjate živel...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.