https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Dan samostojnosti in enotnosti obeležili tudi v Murski Soboti

Murska Sobota, 26.12.2014 ob 17:15  

Proslave ob dnevu samostojnosti in enotnosti, ki je potekala na Trgu zmage v Murski Soboti se je udeležil župan MOMS mag. Aleksander Jevšek s soprogo, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter v.d. predsednika stranke Socialnih demokratov mag. Dejan Židan ter poslanka v DZ RS Marija Bačič.


Dan samostojnosti in enotnosti je potrebno obeleževati z ljudmi, ki so živeli v tistih časih in si priborili svobodno Republiko Slovenijo ter s tistimi, ki častimo dneve, vredne spomina. Tako se je proslave ob dnevu samostojnosti in enotnosti v Murski Soboti udeležilo veliko ljudi, proslavo so poleg govorov, ki sta ga imela župan mestne občine Murska Sobota mag. Aleksander Jevšek ter poveljnik bivšega 75. območnega štaba Teritorialne obrambe (TO) Edvard Mihalič (sedaj župan občine Rogašovci), popestrili Pihalni orkester Murska Sobota ter pevski duet Monike Novak in Mirana Čarnija.

V prvih vrstah so se spominskega dneva prišli spomnit tudi minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan s soprogo, poslanka v Državnem zboru RS Marija Bačič, upokojeni generalmajor Slovenske vojske (SV) in sedanji predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS) Ladislav Lipič, predsednik območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Murska Sobota Valter Baldaš, slovenski častnik, veteran vojne za Slovenijo in poveljnik mariborske TO v času osamosvojitve Vladimir Miloševič, častni predsednik ZVVS Ludvik Jonaš, pooblaščeni predsednik pokrajinskiih svetov v Glavnem odboru za Pomurje Zveze združenj borcev (ZZB) za vrednote NOB Slovenije Evgen Emri. Proslave ob dnevu samostojnosti in enotnosti se je udeležila tudi podžupanja mestne občine Murska Sobota Jasmina Opec ter mestna svetnica in direktorica Zavoda za kulturo, turizem in šport Brigita Perhavec.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. smrt
      26.12.2014 ob 19:35 smrt

      Gledan ka nega ničesa v Soboti ka eni ne bi bilij poulek .Ne vem če bi mogli vö iz svoje kouže pa bi šli klüjne ta držat in segat v roke najmenje zaslužnim za vse v Soboti praktično takšin ka so nikoli nej bili rojeni Sobočanci .Tam tiste zadnje slike

      17 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. Bajs01
      27.12.2014 ob 14:56 Bajs01

      Hm hm. A je pomebno , kje so rojeni?Kaj misliš s tem povedati. Morda to , da so nezaželeni ali kaj drugega?

      1 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!
    5. smrt
      29.12.2014 ob 11:43 smrt

      Bajs01@@ Ka te moti moje pisanje in moje mnenje ?Vsaki ima pravico da napiše svoje mnenje .Sem koga blato ali žalil ali pisal sovražni govor ?Če bi bilo kaj narobe bi administrator že izbrisal .Povedati sem mislo da si eni delijo in pripisujejo zasluge pri katerih nejso bilij zraven zdaj pa hodijo po Soboti zelo zvišeno . Končno pa nisem dolžan nikomi razlagati mojega mišlenja .

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.