https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Vidovo vino ter prvič v Prekmurju koledar aktualne Prekmurske vinske kraljice

30.12.2014 ob 7:30  

Tamara Casar je aktualna vinska kraljica v Prekmurju, ki že drugo leto odlično zastopa in predstavlja vinske lepote naše pokrajine, letos pa je pridobila tudi svoje kraljičino vino oziroma Vidovo vino ter tudi čisto prvi koledar v zgodovini prekmurskih vinskih kraljic. Več o njenem delu ter koledarju pa si preberite v prispevku. 



Tamara Casar, ki je sicer študentka 2. letnika magistrskega študija predagoške zgodovine na Filozofski fakulteti v Ljubljani, hkrati pa že izšolan Turistični tehnik ter diplomirana zgodovinarka, je drugače ljudem veliko bolj poznana kot naša aktualna Vinska kraljica Prekmurja. Kot Prekmurska vinska kraljica skrbi za promocijo prekmurskih vin, vinogradnišva in vinarstva Prekmurja. Na ta način se udeležuje raznoraznih prireditev in dogodkov, ki so povezani z vinom in pa tudi turizmom, v prihodnjem letu pa želi kot vinska kraljica organizirati tudi tematsko-družabne večere, kjer bi lahko ljudje še več izvedeli o Prekmurskih vinskih lepotah. 

 

Prvi koledar v zgodovini Prekmurskega vinskega kraljestva

Koledar že 10. Prekmurske vinske kraljice je letos postal tako prvi koledar v zgodovini vinskih kraljic in je tako edinstven primerek med najrazličnejšimi koledarji. Koledar je bil izdan v sodelovanju z Zavodom za turizem Dobrovnik, kateri je poleg vsega tudi Tamarin koordinator v času kraljevanja. V koledarju so želeli predstaviti znamenitosti in pokrajino Občine Dobrovnik s poudarkom na Strehovskih in Dobrovniških goricah, saj s tega konca Prekmurja tudi prihaja aktualna kraljica. Glavni namen koledarja pa je promocija in Tamara lahko s ponosom prizna, da jim je to tudi uspelo, saj je koledar požel veliko zanimanja tako med domačimi vinogradniki, ljubitelji vina in vinskih trt ter ostalimi. V prihodnjih letih pa si želijo, da bi koledar ustvarili z vsemi dosedanjimi Prekmurskimi vinskimi kraljicami in upajo, da jim bo to tudi uspelo. Poleg tega pa je Tamara dobila tudi svoje kraljičino vino, oziroma tako imenovano Vidovo vino, vrste renski rizling, ki prihaja iz Strehovskih goric, natančneje izpod trt pridelovalca Alojza Režonje.

 

Decembersko vzdušje nič manj naporno, kot preostalo leto

Tamaro smo povprašali tudi o tem, ali so v decembru, ki kar slovi po raznih dogodkih in srečanjih, njene naloge v kakšnem večjem obsegu. Njen odgovor je bil preprost; saj se naloge Prekmurske vinske kraljice vrstijo čez celo leto, oziroma kar dve leti, saj toliko časa traja mandat ene Prekmurske vinske kraljice. Kot vinska kraljica se Tamara udeležuje dogodkov v Prekmurju, ki so povezani tako z vinogradništvom, kot turizmom. Vsekakor pa je dejstvo, da se največ dogodkov dogaja okrog Martinovega, ko po prekmurskih vaseh in manjših mestih potekajo tradicionalna Martinovanja, ki slovijo po dobri volji in druženju z soljudmi. V decembru je kasneje sicer manj dogodkov, ki bi se jih kot vinska kraljica morala udeleževati, vendar pa prav zaradi tega v tem času leta najde več časa zase in kot sama pravi, tudi študijske obveznosti.

 

Obarvajte svoje življenje

Ob prihajajočem novem letu in praznikih, ki so že za nami, smo Tamaro zaprosili tudi za nekaj besed, ki jih je namenila bralcem našega portala Pomurec.com:

"Vsem bralcem Pomurca želim v teh prazničnih dneh obilo zdravja, radosti, sreče, ljubezni, čudovitih objemov, zašepetanih zahval, osebnega zadovoljstva in nepozabnih trenutkov. Skozi december in naprej naj vas tako spremlja naslednje vodilo: Sanjajte velike sanje in stopajte po svetu prepričani v svojo srečo. Obarvajte svoje življenje v barve prijateljstva in nepozabnih doživetij! Živite polno in strastno. Uživajte!"

 

    Fotogalerija