https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Trojico priprli zaradi 17 vlomov na območju Gornje Radgone

 

Na območju PP Gornja Radgona je bilo v zadnjih mesecih izvršenih več kaznivih dejanj velikih tatvin, predvsem vlomov v gostinske lokale in objekte različnih društev. Storilci so si protipravno prilastili cigarete, denar, alkoholne pijače,  gorivo in drugo.


V noči na 29.12.2014 so bili tako izvršeni štirje vlomi v trgovine v Gornji Radgoni, Spodnji Ščavnici, Svetem Juriju ob Ščavnici in v Žihlavi. Policisti PP Gornja Radgona, kriminalisti Sektorja kriminalistične policije in Enota vodnikov službenih psov PU so z ogledom kraja kaznivih dejanj in z zbiranjem obvestil izsledili in odvzeli prostost na podlagi II. odstavka 157. člena ZKP dvema osumljencema.

V nadaljevanju preiskave je bila pridobljena odredba za preiskavo stanovanja in osebnega avtomobila, kjer je bila zasežena večja količina različnih cigaret in vlomilskih pripomočkov. 30.12.2014 je bil izsleden še tretji osumljenec, kateremu je bila prav tako odvzeta prostost.

35, 33 in 24-letni osumljenci doma iz območja UE Lenart in Gornja Radgona so v nekaj mesecih izvršili 17 vlomov na območju PP Gornja Radgona. Po nestrokovni oceni je materialna škoda storjena v teh kaznivih dejanjih okrog  12.000 evrov. Policisti in kriminalisti še zbirajo obvestila o ostalih tovrstnih kaznivih dejanjih na območju Gornje Radgone, Šentija in Lenarta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija