https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomurski razvojni inštitut leto 2014 končal s tradicionalno donacijo Pomurski izobraževalni fundaciji

08.01.2015 ob 8:00  

Pomurski razvojni inštitut (PRI) v sodelovanju z ustanoviteljem, Dravskimi elektrarnami Maribor (DEM), že sedmo leto zapored deluje kot stičišče znanja in prostor za izmenjavo mnenj o trajnostnem razvoju Pomurja. V skladu s tem poslanstvom so letošnjo donacijo, že sedmo po vrsti, namenili Pomurski izobraževalni fundaciji PIF, ki skrbi za prenos znanja v regiji.


S to gesto so podprli pomurske študente in PIF omogočili uspešno izvedbo nadaljnjega štipendiranja mladih. Tako v PRI kot DEM si želijo, da se mladi zavedajo, kako pomembno je izobraževanje in kaj vse lahko s svojim znanjem, delom in inovativnostjo v prihodnosti doprinesejo regiji. Donacijo sta predsedniku uprave PIF doc. dr. Mitji Slavincu v obliki simboličnega čeka predala dr. Darko Anželj, direktor PRI, in mag. Viljem Pozeb, direktor DEM.

»Pomurski razvojni inštitut v Murski Soboti je bil ustanovljen z namenom informiranja in osveščanja o priložnostih trajnostnega razvoja Pomurja. Gre za razvoj, ki zadovoljuje potrebe sedanje generacije, ne da pri tem ogrozi možnost prihodnjih generacij, da bi zadovoljevala svoje potrebe. Znanje je tisto, ki našim zanamcem širi pogled na njihove priložnosti v prihodnje. Veseli nas, da jih bodo lahko preko fundacije PIF še naprej odkrivali tudi z našo pomočjo,« sta ob tej priložnosti strnila misli dr. Darko Anželj in mag. Viljem Pozeb.

Pomurska izobraževalna fundacija

Pomurska izobraževalna fundacija (PIF) približuje znanje mladim Pomurcem in skrbi za prenos njihovega znanja v domači, pomurski prostor, s posebnim poudarkom na vzpostavitvi vzajemnega partnerskega razmerja med študenti in potencialnimi delodajalci, kar študentom zagotavlja primerne zaposlitve v domači regiji in zmanjšuje beg možganov iz Pomurja, delodajalcem pa nudi podporo pri zaposlovanju ali drugih oblikah poslovnega sodelovanja z mladimi perspektivnimi kadri. Namen ustanove je zagotavljanje denarne in svetovalne podpore nadarjenih študentov in drugega perspektivnega Pomurskega kadra. Cilj teh aktivnosti je Pomurcem približati znanje in zmanjšati beg možganov iz regije.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.