https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

ACH Volley prevelika ovira za Panvito Pomgrad

18.1.2015  
Odbojkarji ACH Volleyja so na prvi polfinalni tekmi zaključnega turnirja slovenskega pokala v Šempetru v Savinjski dolini s 3:0 (24, 20, 15) premagali Panvito Pomgrad.
Časi, ko so igralci ACH Volleyja pri tekmecih vzbujali strahospoštovanje že pri ogrevanju, so očitno mimo. Prekmurci so jim sicer priznavali vlogo favorita, toda že na obrazih in tudi pri besedah se jim je videlo, da jih je trener Dejan Fujs dobro psihološko pripravil in da nameravajo nuditi vsaj dostojen odpor, če ne celo ACH Volley drugič zaporedoma poslati domov že po polfinalu zaključnega turnirja.

A kot pravi Fujs, so v to verjeli le en niz, v drugih dveh pa se niso držali navodil, posledica tega je bil zanesljiv poraz. "Vsekakor smo verjeli, da lahko pripravimo presenečenje. Toda glede na to, kako smo odigrali dva niza, nismo imeli nobenih možnosti. Mislim, da se ne bi mogli nadejati zmage niti, če bi prvi niz dobili. V njem smo sicer bili blizu, imeli zaključno žogo, a, kot se nam to dostikrat dogaja, nato naredili nekaj neumnosti. Druga dva niza pa sta bila katastrofa. Zelo sem razočaran, v nič smo vrgli, dva, tri tedne dela. Ekipa se nikakor ni razigrala, za kar je tokrat kriva tudi mladost našega organizatorja Urbana Drvariča," je bil po tekmi razočaran Fujs.

FOTO: arhiv Pomurec.com

Njegovi varovanci so sicer na samem začetku naredili nekaj napak, tako da je ACH Volley povedel s 3:0, toda prvaki, ki jim ni šlo predvsem v napadu, tako da je trener Tomi Šmuc hitro opravil menjavi, organizatorja Matijo Jereba je zamenjal z Michalom Kozlowskim, sprejemalca Nathana Robertsa pa z Janom Klobučarjem, so jim hitro vrnili in se celo znašli v zaostanku 5:6. A servisi Jana Kozamernika so Ljubljančanom zagotovili pet zaporednih točk, tako da je bilo videti, da se bo tehtnica hitro obrnila na stran favoritov. Vendar se ni, Sobočani so vzpostavili ravnotežje, po seriji napak tekmecev celo povedli s 13:12, nato pa držali korak vse do zadnjih točk. Prvi so z blokom Gorazda Flisarja prišli tudi do zaključne žoge, a sta nato Urban Drvarič in Aljoša Bogožalec naredila napaki, Klobučar pa je izkoristil drugo zaključno žogo za vodstvo Ljubljančanov.

Šmucovi varovanci so dobili v prvem nizu dobili resno opozorilo, svoje jim je med odmorom povedal tudi Šmuc, tako da so v drugi niz krenili bolj zanesljivo. Pri prvem tehničnem odmoru so že imeli tri točke prednosti, približno tako prednost pa držali vse do obdobja po drugem tehničnem odmoru. V tem obdobju so nato razliko še povečali, spet po zaslugi servisov Kozamernika, po katerih so povedli že s 23:16. Nato pa so se nekoliko prehitro veselili zmage, dopustili tekmecem štiri zaporedne točke, toda napaka Flisarja in blok Sama Dolegomabaija so stvari postavile na svoje mesto.

Že na začetku tretjega niza se je videlo, da se je volja Panvite močno zmanjšala, v svojih glavah so najbrž že vknjižili poraz. Tako so ACH Volleyju, ki se je razigral praktično v vseh elementih, dopustili vodstvo 7:3, ki ga je nato samo še povečeval.

"Kljub gladki zmagi, s katero moram biti zadovoljen, pa ne morem pohvaliti naše igre. Zatajil je napad, v prvem nizu je bil na katastrofalni ravni, tudi v drugih dveh nizih ni bilo vse tako, kot bi si želel, toda na srečo tudi Panvita ni bila najbolj razpoložena. Danes ni bil razpoložen Roberts, ki ga muči poškodba, že na ogrevanju sem videl, da ni pravi. Reči pa so se po njegovi zamenjavi nekoliko izboljšale, toda sposobni smo igrati mnogo bolje, to smo letos že pokazali, je pa tudi res, da je igra odvisna tudi od tekmecev, koliko ti oni dopustijo.Finale želimo dobiti, najbrž pa bomo morali pokazati boljšo predstavo. V drugem polfinalu stavim na Salonit, navijam pa za Šempeter," je po tekmi dejal ljubljanski trener Šmuc, ki v ekipi ni imel posebej razpoloženega igralca, Kozamernik je bil odličen pri servisih (3 asi), tudi v napadu je bil zanesljiv, Flajs je bil odličen v blokih (4 točke), slabši pa je bil njegov sprejem in napad, tujci pa bi lahko odigrali bolje.

Rezultat tekme ACH Volley vs. Panvita Pomgrad 3:0

Set 1 26:24

Set 2 25:20

Set 3 25:15

Točke za Panvita Pomgrad so dosegli: Gorazd Flisar 8, Uroš Pavlović 7, Aljoša Bogožalec 6, Dejan Pelemiš 6, Jernej Detela 5, Jernej Potočnik 4

Točke za ACH Volley so dosegli: Flajs 12, Kozamernik 10, Mochalski 10, Dolegombai 8, Klobučar 7, Kozlowski 1

Finalni turnir

petek 16.01. / sobota 17.01.2015

SIP Šempeter

: Salonit Anhovo

0:3 (22:25, 22:25, 16:25)

ACH Volley

: Panvita Pomgrad

3:0 (26:24, 25:20, 25:15)

Salonit Anhovo

: ACH Volley

ŠD OŠ Šempeter - 17.01. ob 20:30 prenos RTV SLO

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.