https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Ljutomeru potekal medobčinski otroški parlament

Ljutomer, 28.01.2015 ob 10:00  

V ponedeljek, 26. januarja 2015, je v sejni sobi Občine Ljutomer potekalo zasedanje medobčinskega otroškega parlamenta, tokrat na temo izobraževanja in poklicne orientacije.


Zasedanja so se udeležili delegati iz šestih osnovnih šol, in sicer iz OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, OŠ Mala Nedelja, OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, OŠ Razkrižje, OŠ Križevci in OŠ Stročja vas.

Vsako leto mladi izberejo temo, o kateri se želijo pogovarjati. Teme so zanimive, aktualne in tudi zahtevne. Letošnja tema je izobraževanje in poklicne orientacije.

Zbrane so v uvodu nagovorile predsednica Občinskega društva prijateljev mladine Ljutomer Mateja Robinščak, regijska koordinatorica otroškega parlamenta za Pomurje Mateja Leskovar Polanič, v imenu Občine Ljutomer pa Karmen Lah.

Kot gosti so se zasedanja udeležili mag. Tatjana Bezić, pedagoginja in svetovalka na Zavodu RS za šolstvo, Jelka Jež, psihologinja in vodja Urada za delo z Zavoda RS za zaposlovanje ter podjetnik Franc Vrbnjak. Zasedanje so spremljale tudi ravnateljice in strokovne delavke sodelujočih osnovnih šol.

Po predstavitvi poročila lanskoletnega 24. nacionalnega otroškega parlamenta so sledile predstavitve dela po šolah, za tem je potekala razprava vseh sodelujočih delegatov. Gosti so odgovarjali na vprašanja. Na koncu so izvolili dve predstavnici za 25. nacionalni otroški parlament, in sicer Evo Škrbenta in Kristino Žižek, ter predstavili predloge za temo 26. nacionalnega otroškega parlamenta.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.