https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Lainščkova pesniška zbirka Ne bodi kot drugi doživela že šesti ponatis

28.01.2015 ob 11:00  

Cankarjeva založba je že šestič ponatisnila pesniško zbirko Ferija Lainščka z naslovom Ne bodi kot drugi.


Knjiga, ki jo je s svojimi ilustracijami opremila Zora Stančič, je bila prvič natisnjena leta 2007. Leto kasneje je izšla tudi zvočnica, na kateri Lainščkovo poezijo interpretirata  igralca Polona Juh in Vlado Novak, za glasbeno opremo pa je poskrbel  Lado Jakša. Večina pesmi iz te knjige je bilo kasneje uglasbenih, mnoge skladbe pa so bile prirejene tudi za pevske zbore.

Letos bo pri Cankarjevi založbi izšla avtorjeva nova pesniška zbirka z naslovom Ko skupaj molčiva. V njej bodo natisnjene še neobjavljene pesmi, ki so nastale leta 2014 in letos.

V okviru praznovanj slovenskega kulturnega praznika bo Feri Lainšček s pesniškim performansom  Ne bodi kot drugi 5. 2. nastopil v Osrednji knjižnici v Celju, 6. 2. pa v Kulturnem domu  Franca Bernika v Domžalah. 11. 2. pa bo v gledališki dvorani Delavskega doma Trbovlje predstavitev  njegove poezije in proze. Dogodek z naslovom  BESEDA-PLES, ki ga pripravljata Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje in glasbena šola Trbovlje, bo združil njegovo poezijo z glasbo in plesom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.