https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

AVTOMOBILIZEM

Prihaja novi Mercedes Benz

25.12.2010  

V naslednjem marcu bo na ceste zapeljala prenovljena generacija Mercedes-Benzovega razreda C, ki je ob sedanji, zadnji prenovi, prejela približno 2000 novih sestavnih komponent.

Vsaka pomembnejša prenova, ki jo izvede proizvajalec pri svojem modelu, je ponavadi najbolj opazna ob pogledu na prednji del avtomobila, kar je lepo vidno tudi pri osveženih predstavnikih razreda C. Obe karoserijski različici sta prejeli nov motorni pokrov iz aluminija ter drugačno masko hladilnika, katere podoba bo zopet odvisna od izbranega paketa opreme, podobno pa bo tudi s parom glavnih prednjih svetlobnih teles, ki bo ob doplačilu opremljen s tehnologijo LED diod. Ta je vidna tudi pri paru glavnih svetlobnih teles na zadku, nova pa je tudi podoba obeh odbijačev. Nekatere pridobitve (par horizontalno razporejenih LED dnevnih luči spredaj) bogatejše opremljenih različic pa ostajajo nespremenjene. Podobno je tudi z zadkom obeh različic, ki je doživel samo minimalne stilistične popravke.

Več novosti bodo lastniki našli v notranjosti potniške kabine, ki ima sedaj nekoliko drugače oblikovano armaturno ploščo z večjim, proti desni zamaknjenim 'nadstreškom' glavnih kontrolnih merilnikov, ki sedaj varujejo tudi centralni komandni zaslon. Nova pa je tudi podoba prezračevalnih šob in volanskega obroča, ki ga je prispevala nova serija CLS (štirivratna 'fastback' limuzina). Po novem bo tudi več vidnih razlik med različnimi paketi opreme, ker bodo kupcem ponudili veliko možnosti glede izbire barvnih odtenkov pri aplikacijah, drugačna in soodvisna od paketa opreme pa bo tudi podoba vzglavnikov.

Vse različice, razen 4x4 izvedb, imajo po novem na krovu serijsko vgrajen sistem 'start-stop', posledično pa tudi oznako BlueEfficiency, ki naj bi v določenih primerih (točni podatki o zmogljivostih in porabi so vidni na zadnji fotografiji) poskrbela za občutno (-31 odstotkov) znižanje bencinske in dizelske 'žeje'. Vse različice, razen izvedbe C 300 CDI 4Matic, ki so opremljene s samodejnim menjalnikom imajo sedaj 7 prestav, ki jih ponuja menjalnik 7G-Tronic Plus.

Marko Miklavc. www.avto.info

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.