https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: 12. Prešernov pohod v Tešanovcih

Tešanovci, 08.02.2015 ob 9:30  

Tradicija je v Tešanovcih, da se vsa društva domače vasi zberejo in ob slovenskem kulturnem prazniku priredijo Prešernov pohod. Proga, ki jo prehodijo, je dolga 12 km z vmesnimi postojankami, kulturnim obeleženjem največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna in veliko dobre volje.


Mladinsko društvo Tešanovci, Krajevna skupnost Tešanovci, Kulturno turistično društvo Tešanovci in domače gasilsko društvo je pomagalo pri organizaciji pohoda, ki se je začel ob 10. uri pred vaško gasilskim domov Tešanovci. Ko so prispeli na cilj, jih je vodja pohoda, Branko Recek, Predsednik občinske športne zveze Moravske Toplice nagovoril, kasneje so folkloro zaplesali Kulturno turistično društvo Tešanovci, vodje Franca Viteza, ki je zbrane prav tako nagovoril. Kot je običaj, so po plesu pohodniki dobili tudi toplo malico.

Najstarejši pohodnik prihaja iz Gornje Radgone, Franc Dundek, ki se je rodil leta 1937, najmlajši pohodnik med moškimi pa prihaja iz Vaneče, Martin Huber, ki se je rodil leta 2004. Med ženskami najstarejša pohodnica šteje 75 let, rodila se je leta 1940, Mira Dundek prihaja iz Gornje Radgone. Najmlajša pohodnica se je rodila leta 1993, Tjaša Temlin prihaja iz Murske Sobote.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

    Fotogalerija