https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Na ljutomerskem koncu zaradi pirotehnike dve osebi lažje poškodovani

27.12.2010 ob 12:38  

Policisti Policijske postaje Ljutomer so včeraj obravnavali dva primera, kjer sta bile zaradi pirotehnike dve osebi lažje telesno poškodovani.

Nekaj  po 14. uri se je 14-letni otrok peljal s kolesom po predelu Ljutomera, imenovanem »Babji Ložič«. Ko se je pripeljal do skupine mladostnikov, ki so sedeli na klopci, ki je namenjena za počitek sprehajalcev in pohodnikov, je eden izmed mladostnikov aktiviral petardo in jo vrgel v smeri kolesarja. Petarda je eksplodirala in otroka (kolesarja)  lažje telesno poškodovala po desni roki. Otrok je iskal tudi zdravniško pomoč. Policisti neznanega mladostnika, ki je odvrgel aktivirano petardo, še iščejo.

Istega dne v popoldanskem času je v zdravstveni ustanovi v Ljutomeru iskal zdravniško pomoč 42-letni moški iz okolice Ljutomera, ki je tega dne v bližini svojega doma aktiviral petardo. Aktivirano petardo je zadrževal toliko časa, da mu je v roki eksplodirala in mu lažje poškodovala  tri prste. Zoper moškega bodo policisti podali obdolžilni predlog. 

Policija ponovno opozarja in svetuje, da pirotehnične izdelke, ki jih je po zakonu dovoljeno uporabljati, uporabljate varno in tako, da uporaba ne bo moteča za okolico. Želimo, da bi bili prazniki varni!

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.