https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Sofiji Medgeneracijski hiši Lendava o pravljičnem starševstvu

Lendava, 17.02.2015 ob 10:20  

Minulo sredo je v Sofiji Medgeneracijski hiši Lendava potekalo predavanje pod naslovom Pravljično starševstvo, v katerem je gost večera, Andrej Omulec, mag. zakonskih in družinskih ved predaval o pravljičnem starševstvu, ki je kot tako mnogim staršem prav gotovo velik izziv.


Razpetim med različnimi vrednotami, v trenutni socialno gospodarski situaciji v državi in pod vprašajem dvoumne prihodnosti, danes staršem gotovo ni lahko ob misli "kaj in kako  je najbolje za mojega otroka?" Če upoštevamo še vso"prtljago", ki jo starša prineseta v družino in vzgojna načela, ki so se skozi zgodovino negotovo spreminjala od stroge, do spet anarhične vzgoje, potem je mnogim danes na poti starševstva še težje. Misel na pravljično starševstvo ob tem tako postane skoraj iluzija, a kot je predavatelj v odgovor optimistično osvetlil osrednjo temo, "so starši sami sebi največji učitelji in če pridejo v stik sami s sabo in s svojimi občutki, točno vedo, kaj je v doočenem trenutku za otroka najboljše."

V prvem delu so se s poslušalci dotaknili problematike, s katero se starši srečujejo dnevno pri vzgoji otrok. Veliko so govorili tudi o odnosu med partnerjema, ter kako to vpliva na otroke. S starši so skupaj skušali prepoznati občutke, ki jih doživljajo ob svojih otrocih in s tem so poskušali skupaj s predavateljem ugotoviti, kako naj na te občutke reagirajo. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Komentarji

    1. gost
      18.02.2015 ob 18:20 Stewen gost

      PRAVLJICE - Prav gotovo je bil namen Sofije dober, je pa moralo biti (ne)kaj narobe, da je bilo le toliko obiskovalcev kot je prstov na eni nepoškodovani roki. Predpostavljam, da se predavatelj v zadevo razume, zato je bilo "škoda" besed, izkušenj in kako naj bi bilo "v pravljici", za tako malo publiko, v kateri je bila tudi predstavnica Sofije. Je pa tudi res, da tema ni privlačna za množico. Za to tudi ni dovolj prostora. Kaj ko bi predavanje ponovi v okviru starševskih sestankov kateri od lendavskih šol.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.02.2015 ob 19:57 gost gost

      Nej čudno, ka je bilo samo tolko slušateljev, vej pa je bilo v Lendavi. Tan tou ne pali, bole kaj drujgoga, pa tudi predavatelj je nej bil njihov...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.