https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

Panvite Pomgrada ne bo na zaključnem turnirju

19.2.2015  

Slovenski odbojkarski podprvaki, igralci Panvite Pomgrada, se niso uvrstili na zaključni turnir srednjeevropske lige. Na kvalifikacijskem turnirju v hrvaškem Nedelišću so po dveh gladkih zmagah nad hrvaškima ekipama Marino Kaštelo in Medžimurjem Centometalom v odločilni tekmi izgubili proti slovaškem Spartaku Myjavi.

 

Izid je bil 1:3 (-25, 19, -22, -13), s tem pa so Prekmurci na turnirju zasedli drugo mesto. Najučinkovitejši igralec tekme je bil Aljoša Bogožalec, ki je v prvih dveh nizih dosegel 18 točk, v nadaljevanju pa dodal le še štiri.

FOTO: Arhiv Pomurec.com

Varovanci Dejana Fujsa so tekmo sicer solidno začeli, a vseeno izgubili prvi niz. Ta je bil izenačen, Slovenci so imeli pobudo, ki pa so jo Slovaki v zaključku izničili in po zaslugi odličnega bloka, dosegli so kar sedem blok točk, od tega so štiri bloke podelili korektorju Bogožalcu, povedli z 1:0.

V drugem nizu pa so Sobočani le našli način, kako se izogniti slovaškemu bloku. Predvsem to velja za Bogožalca, ki je v tem delu dosegel kar deset točk in bil seveda najzaslužnejši za izenačenje na 1:1. Toda v nadaljevanju so se pri Prekmurcih spet pojavile težave v napadu, Bogožalec je dosegel vsega dve točki, skupno jih je v napadu Panvita dosegla le devet, kar je bil glavni razlog, da se je spet znašla v zaostanku. To je njene igralce očitno tudi psihično strlo, saj v četrtem nizu tekmecem več niso bili konkurenčni.

Spartak se je tako pridružil ACH Volleyju, Posojilnici Dob in Hypo Tirolu iz Innsbrucka, ki so jih na zaključni turnir (gostil ga bo Dob), uvrstili neposredno.

Rezultat tekme:

TJ Spartak Myjava : Panvita Pomgrad 3:1

Set 1 27:25

Set 2 19:25

Set 3 25:22

Set 4 25:13

Točke za Panvito Pomgrad so dosegli:

Bogožalec 22

Pelemiš 15

Detela 14

Flisar 8

Pavlović 2

Drvarič 1

 

Končne uvrstitve:

1. mesto TJ Spartak Myjava (8 točk)

2. mesto Panvita Pomgrad (6 točk)

3. mesto OK Mladost Marina Kaštela (4 točke)

4. mesto OKM Centrometal (0 točk)

 

Izidi Panvite Pomgrada na kvalifikacijskem turnirju:       

1. krog:          
OK Mladost Marina Kaštela - Panvita Pomgrad 0:3 (-21, -22, -26)

2. krog:          
OKM Centrometal - Panvita Pomgrad 0:3 (-16, -12, -20)   

3. krog:          
Panvita Pomgrad : TJ Spartak Myjava 1:3 (-25, 19, -22, -13)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.02.2015 ob 14:52 gost

      Nejde nan ŠKODA

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.