https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Murin obrat v Gornjih Petrovcih nasledila Moda Mi & Lan

19.02.2015 ob 7:05  

Milan Mörec, nekdanji tehnični direktor in direktor družbe Mura in partnerji, je lani oktobra prevzel družbo RLS, in s tem pred zavodom za zaposlovanjem rešil okrog 90 ljudi.


Lani oktobra je nemško podjetje Rene Lezard, ki je bilo od leta 2005 prek družbe RLS najemnik nekdanjega Murinega obrata v Gornjih Petrovcih, lastniško izstopilo iz RLS, ki jo je nato prevzel Milan Mörec.

»Tukajšnjo družbo sem vodil od lanskega aprila še pod prejšnjimi lastniki. Toda Rene Lezard ni imel ambicije ostati in treba se je bilo odločiti, ali bodo podjetje zaprli ali pa ga prevzamem jaz in nadaljujem proizvodnjo,« je za Delo pojasnil Mörec.

Mörčeva družba Moda Mi & Lan je prav tako, kot je bila prej družba RLS, v gornjepetrovskem obratu samo najemnica, saj je nekdanji Murin obrat od Mure v stečaju kupilo podjetje Slomatex, ki se ukvarja s prodajo opreme za tekstilno industrijo.

Od Mörčevega prevzema pa do danes so v Gornjih Petrovcih prenovili in posodobili slabo tretjino strojne opreme, poskrbeli so za nov informacijski sistem in za računalniški sistem za izdelavo krojnih slik, izboljšali so preskrbo tovarne z električno energijo, začeli oblikovati in graditi lastno znamko, in kar je najpomembnejše, dodatno so zaposlili tudi več kot 20 ljudi. Vse to pa jim je uspelo financirati iz tekočih prihodkov, brez evra posojil. Leto 2014 bodo končali pozitivno z dobičkom.

Cilj podjetja Moda Mi & Lan je maloserijska, prilagodljiva proizvodnja kakovostnih izdelkov višjega cenovnega razreda za priznana modna imena in postopno uveljavljanje lastne znamke. Postopoma pa bi radi prišli tudi do lastništva samih poslovnih prostorov, o čemer se že pogovarjajo z bankami. Trenutno pa nujno potrebujejo dodatna skladišča za material in gotovo izdelke.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.02.2015 ob 10:23 Krasno gost

      Lepo se sliši ali ima gospod Murec zdaj lepši in normalen odnos do svojih podrejenih kot ga je imel v Muri ? Ali se zmore spslišati malega človeka in mu je mar za to ?

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.02.2015 ob 19:11 gost

      me zanijma ge si je nabral telko pejnez??? se zna itak dobro

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.02.2015 ob 8:25 čulibrk gost

        FORUM 21 in pusi prijatelj murgeljski palček so donirali!!! Nazadnje ko sem videl MM sem imel občutek, da nima za burek in kokto. Spomnim se ga, ko je od gostilne do gostilne ponujal če mu kdo odkupi 100(sto) litrov vina?! Tak je bil švorc. Kdor bo z njim imel posel, bo tanko piskal!

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.02.2015 ob 20:09 -vsranegate gost

      Zej te naj Bossi hlače šiva za 5 Eurof!!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.02.2015 ob 22:46 olosh gost

      'in s tem pred zavodom za zaposlovanjem rešil okrog 90 ljudi.' hahahahahahaha:)

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.02.2015 ob 8:18 kunta kinte gost

      &Krasno...pa ka tebi neje jasno? Mörec zdaj delavce šče bole podjebavle kak prle. Idi pa se malo pozanijmli kelko delavk je pred živčnin zlomon. Idi pa ga pijtaj zakoj več ne vüpa v Srbijo!? Tan njemi glava ide, ka je vse vküp namrdal! Zapoumni si nekaj; ta budala od kvazi mengera nede nigdart uspešna, pametna in sposobna oseba. Tou je ena kreatura, štera ge se pojavi "štalo" napravi. Zaradi takšij kalijbrof je slovensko gospodarstvo tan ge je!!!!!

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.02.2015 ob 8:43 gost

      Pijtaj boga, ka je vse namrdo Lukančko.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.02.2015 ob 10:41 goja gost

      mislim da malo nakladate po vzoru baba čula baba rekla ali po prekmurski od šanka do šanka, duže si pri šanki bole si pameten - misliš

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      20.02.2015 ob 19:13 gost

      Milan Mörec najbolši direktor ka se dela tiče ka zrikta delo pa te se dela po 15 16 ur

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.02.2015 ob 7:51 kunta kinte gost

        ...pa te se dela po 15 16 ur....ZA GUMBE. Ta fabrika se nede fčakala dvejh lejt obstoja.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      22.02.2015 ob 9:19 Lan& Mi gost

      Kak de šou v penzijo, či pa do zdaj šče nigdar neje bül prva vijolina??? Sigdar je bül nešče nad njin!!! Kumaj zdaj njemi je gratalo, ka je na čeli firme!!! Samo tou de kratkoga veka!!! Mörec je preveč parouven, zatou de si ščeu čimprle nagrabiti bogatstvo!!! Tou pa pomejni, ka do naskori delavci brez plač, firma pa v stečaj!!! Ponavla se zghodba KONCEPT OPTIMUM iz Lendave, ge sta bila glavniva Lebar (velki SDS) pa Druškovićć luzer na kubik!!!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.02.2015 ob 9:32 kunta kinte gost

        Lan& Mi ... tou je pa tak vizionarsko napijsano ka bole biti nemre! Vse, ka si napijsau je rejsan ali pa šče bou!

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      22.02.2015 ob 9:36 kunta kinte gost

      Kelko jes poznan Möreca, pa ga rejsan dobro poznan, je rejsan težko najti bole parovnoga menagera v našoj regiji. Vseposedi ge je kaj kšenki je pouleg! Zaradi parouvnosti pa titul je z Frajmanon najvekši krivec ka je fuzbal v Soboti na kant spravo!? Kak je fuzbal zapravo, tak de fabriko!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      24.02.2015 ob 9:17 murek gost

      Tudi AHA MURA v murski soboti lepo dela, uspešno brez lastnika. Če MI&LAN-u zmanjka prostora, so še tu 3 prazne hale, samo stroje treba malo podmazati.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.