https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ROKOMET

Zmaga Pomurja v Ajdovščini

3.3.2015  

Minuli vikend so rokometaši Pomurja odigrali zaostalo tekmo 10. kroga v drugi državni rokometni ligi za moške, ter pričakovano premagali domačo Ajdovščino z rezultatom 29:37. Pomurje se je tako povzpelo na tretje mesto in imajo skupaj z še tremi ekipami enako število točk.

 

Kljub na papirju pričakovani zmagi pa zmaga za rokometaše Pomurja ni bila tako enostavna. Boljše so namreč začeli domači, ki povedli najprej z 4:2, nato še z 6:4. Prvo izenačenje so videli pri rezultatu 6:6, ko so ponovno povedli domači z 11:7.  Z delnim izidom 0:4 so gostje iz Murske Sobote izenačili na 11. Do konca polčasa so se domači še enkrat odlepili (15:13) in gostje so jih še enkrat ujeli na 16, ter ravno ob polčasu prvič povedli z rezultatom 16:17.

V drugem polčasu so rokometaši Pomurja igrali nekoliko boljše in držali minimalno vodstvo gol ali dva. Prvič so gostje povedli za 4 pri rezultatu 24:28. Do rezultata 26:30 so rokometaši Pomurja držali prednost 3-4 zadetke. Do konca tekme so gostje počasi poviševali prednost in ravno na koncu dosegli najvišjo razliko plus 8 pri rezultatu 29:37, so zapisali na njihovi uradni spletni strani.

FOTO: rk-pomurje.si

RK Ajdovščina: Velikonja Matija 8,Svetik Jani 7, Bratina Luka 6, Pregelj Vid 5, Ferjančič Domen 1, Bizjak Žan 1, Marinkovič Funa Štefan 1,...

RK Pomurje: Kozelj Mitja 13 (2/3 iz 7m), Kozelj Vasja 6, Kreft Robi 5, Hedl Jernej 5, Petraš David 4, Gorjup Denis 3, Makovec Bojan 1, Pintarič Aleš, Svetec Aleš, Prelec Egon, Sapač Boštjan, Raj Primož, Kous Marko in Hameršek Klemen.

7metrovke: RK Ajdovščina 3/5, RK Pomurje 2/3

Izključitve: RK Ajdovščina 8 minut, RK Pomurje 14 minut

V soboto 7.3.2015 čaka Pomurje eno najtežjih gostovanj v spomladanskem delu, saj gostujejo pri ekipi Alples Železniki, ki trenutno zaseda 2. mesto.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.