https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Plačaj 10 evrov in postani lastnik AHA Mure

03.03.2015 ob 12:00  

Po drugi neuspeli dražbi podjetja AHA Mura se je na Facebooku pojavila skupina, ki poziva državljane in državljanke k nakupu AHA Mure za simboličnih 10 evrov.


Pobudnik akcije je Gibanje Zedinjena Slovenija,  za ta namen so pri mariborski delavski hranilnici že odprli transakcijski račun, na katerega lahko vsakdo nakaže 10 evrov in postane lastnik deleža AHA Mure. V Sloveniji podoben primer že obstaja, in sicer podjetje M-TOM, ki so ga delavci odkupili in zdaj dobro posluje.

Za ta namen je Zedinjena Slovenija ustanovila spletno stran http://prevzamimozadnjibiserahamuro.jimdo.com in na Facebooku vzpostavila profil MURA-AHA Prekmurje, kjer vse uporabnike socialnega omrežja pozivajo, naj delijo profil, da bi se čim bolj razširila novica o njihovi ideji. Prav tako pa obljubljajo, da v primeru, če zbrani prispevki ne bodo zadoščali za nakup AHA Mure, bodo ta denar ljudem tudi vrnili.

»Čas za odkup MURA-AHA je predvidoma do poletnih počitnic,« izpostavljajo in dodajajo: »A je 10 evrov slaba investicija, če imaš vpogled v delovanje podjetja? Če si manager, trgovec, proizvajalec itd. vse v enem, povrhu pa še nadzornik s sekirico v roki? Če odločaš o vsem? Če si deliš dobiček enakopravno?«

Andrej Šiško, predstavnik gibanja, je dejal, da je v interesu gibanja, da družba ponovno zaživi in da v Prekmurju ostanejo delovna mesta. Če bo Zedinjeni Sloveniji nakup uspel, pa bo vsakdo, ki bo denar nakazal, lastnik enakega deleža podjetja, to pomeni, da bodo vsi imeli enak delež v podjetju in enake pravice pri upravljanju.

Ta ideja reševanja Mure  pa ni nova, saj so že pred prvim stečajem leta 2009 na podoben način nakup Mure poskušali izpeljati tedanji delavci podjetja. A je načrt propadel, z njim pa tudi delovna mesta.

 

Foto: Pomurec.com, Facebook profil MURA-AHA Prekmurje

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.03.2015 ob 14:30 - gost

      na konkurenčnem časopisu so uporabniki že ugotovili, kdo je za tem. malo pobrskajte pa vam bo takoj jasno.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.03.2015 ob 16:47 ziko gost

      ja ka do pa malome žutome rit punele delavec de pa dale suženj dkeč se ne rišijo zajedalcev kak je čuk baligač paše nekaterih ka ne delajo svojga dela če ga sploj majo de tak,,,,,,,,,,,,,

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.03.2015 ob 19:15 penzijonist gost

      To je sigurno uredil Janša da se bodo zbirala sredstva za muro.To je od Janše delo ............

      0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.03.2015 ob 21:09 muralist gost

      Ge bi nakazo pa nevem kama mavva z zenov prisparano 12.000 eurov ka sva si teh 6 let prisparala posteno z delom samo te do mi duzni 24 .000 eurov cigani ka sva oba ostala brez odpravnin

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.03.2015 ob 22:47 gost

      rad bi vido toga ka nasede pa da 10€

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.03.2015 ob 8:16 lulena gost

      Se tej neandertalci sploj zavedajo kakšno škodo delajo podjetji, keri zadnjih 10 mesecof posluje z dobičkon? Se sploj zavedajo kak to vpliva na kupce in njihove stranke, kda čujejo, ka se podjetje odavle 300.000 lidan? Sicer pa malo pogooglajte što je Andrej Šiško...Kandidat za župana za Maribor...Pa tej človik ne vej spisati slovnično pravilnoga texta, nevej se pravilno izražati pred kamerami, nej pa ka bi spelo takšen projekt...'Če nam ne uspe bomo denar vrnili'- ija in što de tomi nasedo? Folk prosin vas lepo, ne nasedajte takšin samooklicanin politikon in županon ter rešiteljo...Bojte pametni

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      04.03.2015 ob 8:22 DolzTenSranjon gost

      Vij pomurec.com in podobni portali pa enjajte delati reklamo ten lelekon in lopovon, či vas bog stvoro...vejpa vsaj vij bi lejko znali ka delate škodo s ten in nej koristi. Tudi če se tej pejnezi zberejo, vsaka kmečka pamet zna, ka se za zagon poslovanja nuca vsaj še 2x telko pejnez in nišče niti ne brodi o ton, što bi bil sploj sposoben voditi tou, glede na to ka bi naj 300.000 lidi imeli enakopraven delež v podjetji...Vejpa dajte se zresnit no. Nategancija na suho in nič več!!!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      04.03.2015 ob 10:00 mura kamura gost

      Pa to zbirajo za totega stečajnega upravitelja,saj tud on zdaj dost hodi po obratih mure,pa se dela nekaj čednega,namesto da bi mu v roke dali delo,saj veste kako gre tist star pregovor više radi in manj govori...

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      04.03.2015 ob 10:53 smrkci gost

      Glejte politike,kako se znajdejo,najprej delavcem vzamejo delo in plače in jih pahnejo v stečaj in veliko revščino,potem pa čez nekaj časa jih pozivajo da naj kupijo Muro za 10 €.Politika je Muro zaprla in jo naj politika kupi.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      04.03.2015 ob 14:15 Sisko gost

      Jao Andrej Šiško stoji za vsem tem, zadostni razlog, da nihče ne da teh 10 eur

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      05.03.2015 ob 13:13 ZSi gost

      TRR: Odkupimo AHA MURO // Delavska Hranilnica// TRR: SI56 6100 0001 0118 320 // BIC: HDELSI22

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      05.03.2015 ob 13:41 Stewen gost

      IMATE 10 EVROV ? - Če jih imate (preveč) jih nakažite na EHO-podpornico, Karitas, Rdeči križ .., in sv. Peter bo to v vašo Knjigo življenja zavedel kot dobro delo,ki lahko odtehta katerega od grehov. Če pa boste dali denar na zgoraj navedeni račun, ne boste noben delničar, ki bi od tega imel korist (mali delničarji povsod gubijo), ampak prispevali za sporno zbiranje denarja od siromakov. Spominjam se starega Varašanca, ki je rekel Siromak sem se narodo, siromak ščem mrejti Bi tudi vi hoteli "mrejti" kot sitromak(i)?

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      05.03.2015 ob 14:09 Olosh gost

      Pušite kurec Zsi!!!!!

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      05.03.2015 ob 14:09 trobentica gost

      Eni moremo pošteno računati kam mo dali 10 evrov. Rabim čevle, ker so že 2x doma zalepljeni, rabim hrano, rabim zdravila, rabim za položnice... Kam naj zaj dam 10 evrov?

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      05.03.2015 ob 14:52 gost

      lol..zdaj bi vi da jaz dam 10 eur za muro ko so jo že celo spokradli in scuzali ves dnar iz nje...na nepremičninah pa dolga da glava boli....veš da....

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      05.03.2015 ob 23:29 IN RI... gost

      Kdaj do BAVČAR,ŠROT,ZIDAR,KORDEŽ,BRATUŠEK,škrtlaviKUČAN,JANŠA,usi Direktorji BANK,Z javno UPRAVO vred usi NAJBOGATEJŠI ZLOVENCI ki so se obogatili na račun siromaka NAKAZALI USAJ DESET PROCENTOV DENARJA SVOJEGA PREMOŽENJA BO TUDI NAM MAR SIROMAKOM DA BOMO DOBILI TISTO KAR SO NAM UZELI TO SO DELAVNA MESTA IN POŠTENO PLAČILO POTEM BOMO TUDI MI IMELI S ČIM DAROVAT DENAR AMPAK NE TAKIM LOPOVOM KOT JE LUKANČIČKA TAKIM KI JE NA PRVEM MESTU DELO IN POTEM DENAR...AMPAK ŽAL TO V ZLOVENIJI NEBO ŠLO,zato prosim nehajte CIGANIVAT in govorit o zakonodaji ki je polna SRANJA za malega človeka...

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      06.03.2015 ob 11:04 Realist gost

      Ves kaj ti Andrej Šiško nehaj ti veličastno namakat ljudi,veš tak si kot veter,vsi ste dandanes ponoreli vsak bi bil dandanes rad pri koritu in živel na račun siromaškega brezposelnega delavca zato tega mora biti enkrat konec...Vse tovarne so pokradli zdaj bi pa radi še naprej molzli denar,naj dajo denar najprej tisti ki so vse pokradli in se obogatili na račun delavca.Ja saj res ti Šiško ti se delaš nekega diplomata to boš use ti zrikto..Ha,ha,ha,ha

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.