https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

ŽNK Pomurje prispelo z mini turneje na Češkem

4.3.2015  

Nogometašice ŽNK Pomurja so se včeraj vrnile iz mini turneje na Češkem, kjer so odigrale dve pripravljalni srečanji.


Na potovanje se je naša ekipa odpravila v petek zjutraj, ko jih je pot preko Avstrije, Madžarske in Slovaške, vodila v južno češko mesto Uherské Hradiště - Staré Město. Tam so se pomerile z tretjeuvrščeno ekipo prve češke lige 1.FC Slovacko. Srečanje, ki je bilo odigrano na prekrasnem igrišču z umetno travo hotela Snyot, so naše igralke začele dobre pol ure po prihodu na prizorišče.

Tako je trener Bojan Jančar na igrišče poslal Anjo Prša, Saro Nemet, Špelo Kolbl, Moniko Conjar, Tjašo Tibaut, Leono Požgaj, Manjo Rogan, Špelo Rozmarič, Biljano Bradić, Helenno Hercigonja Multon in Andrejo Nikl. Na priložnost za nabiranje izkušenj pa so na klopi za rezerve počakale Staša Titan, Karmen Godina, Mihaela Horvat, Sara Belc, Kaja Horvat, Anita Legenič, Ana Kosi, Tina Zadravec, Vannesa Abraham in Melani Jelen.

Že od začetka srečanja, so maloštevilni gledalci videli, da bodo spremljali zelo zanimivo srečanje. Našim igralkam igra na začetku nikakor ni stekla, domačinke pa tega niso znale izkoristiti. Ko pa so se naše igralke ogrele, so na igrišču vzpostavile ravnotežje in si pripravile nekaj lepih priložnosti. Toda kot se po navadi zgodi, so domačinke izkoristile napako v naši ožji obrambi ter preko Fabove povedle z 1:0. Kmalu po prejetem prvem zadetku so naše igralke preko hitronoge Biljane Bradić zadele vratnico. Po novi napaki naše ekipe, je domačinke v vodstvo z 2:0 povedla Míša Dubcová. V 35.minuti srečanja je Manja Rogan s prekrasnim strelom iz sredine igrišča presenetila domačo vratarko in znižala na 2:1 in postavila končni rezultat prvega polčasa.

V drugem polčasu je trener Jančar opravil nekaj menjav in to je prineslo tudi izenačenje. Domači obrambi je pobegnila Biljana Bradić in rutinirano zadela. Toda neodločen rezultat ni trajal dolgo, saj je neuigranost naše ekipe izkoristila Daňková in povišala na 3:2. Za izenačenje naših igralk je ponovno poskrbela Biljana Bradić, ki je znova dokazala svoje kvalitete. Po izenačenju naše ekipe, je naš trener ponudil priložnost vsem našim igralkam, ki pa v tej spremenjeni in pomlajeni postavi, izkušenejšim in močnejšim domačinkam niso mogle več parirati. Tako sta za domačinke zadeli še Daňková in Fabová, ter poskrbele za zanesljivo zmago domače ekipe.

V Uherské Hradiště - Staré Město so spremljali zanimivo srečanje, v katerem sta si obe ekipi pripravili kopico priložnosti, našim igralkam se je poznalo, da je za njimi 440 km naporne vožnje, vendar pa to nikakor ne sme biti izgovor za napake, ki so se dogajale na igrišču.

V soboto zjutraj, takoj po opravljenem zajtrku, se je naša delegacija odpravila na novo pot, saj nas je naslednje srečanje čakalo v 270 km oddaljeni Pragi, kamor so prispeli po dobrih 4 urah vožnje. Tam so nas že čakale članice večkratnih čeških prvakinj, igralke SK Slavia Praha, s katerimi so se naše igralke pomerile točno ob 12.00. Tudi to srečanje je bilo odigrano na igrišču z umetno travo prekrasnega Športnega kompleksa praške Slavije.

Za srečanje, s trenutno 10. ekipo Evrope, je trener Jančar na igrišče poslal Tjašo Tibaut, Saro Nemet, Leono Požgaj, Špelo Kolbl, Moniko Conjar, Helenno Hercigonja Multon, Andrejo Nikl, Manjo Rogan, Špelo Rozmarič, Biljano Bradić in Karmen Godina. Na klopi za rezerve pa so ostale Staša Titan, Anja Prša, Mihaela Horvat, Sara Belc, Kaja Horvat, Anita Legenič, Ana Kosi, Tina Zadravec, Vannesa Abraham in Melani Jelen.

Močne domačinke so proti vratom Sare Nemet, odločno krenile od 1.minute srečanja, toda prvo pravo priložnost na srečanju so zapravile naše igralke, ki so bile v zaključku akcije nezbrane. Toda ta akcija je bila, nažalost, edina priložnost naše ekipe. Domačinke so gospodarile na igrišču in predstavljale stalno nevarnost za naša vrata, ki jih je do 26.minute odlično čuvala Sara Nemet.

V 26.minuti pa je do strela, v višini kazenskega prostora, prišla Kožárová in z lobanim udarcem premagala našo vratarko. Po prejetem zadetku pa so naše igralke dokončno popustile. Vse preveč je bilo napak, ki so jih izkoriščale poletne domačinke. Tako je v 40.minuti srečanja, po novi napaki naše obrambe, na 2:0 povišala Chlastáková. Rezultat polčasa 3:0, je v 44.minuti, s svojim drugim zadetkom, postavila Kožárová, ki je preigrala dve naši obrambni igralki in zadela daljši kot naših vrat.

Ker je bilo srečanje praktično odločeno, so v nadaljevanju ponovno priložnost dobile vse naše igralke, to pa je omogočilo, na trenutke izjemnim domačinkam, da so opravile strelski trening. Tako so v drugem polčasu za domačinke zadele še Svitková (49 in 90), Divišová (68), Necidová (84) in Budošová (86). Tako se je sobotno srečanje končalo z visoko zmago domačink 8:0 (3:0), naše igralke pa so sklonjenih glav zapuščale zelenico športnega kompleksa SK Slavia.

So se pa domačinke izkazale še z eno izjemno potezo, saj so naši delegacijo omogočili ogled srečanja 1. češke moške lige, med ekipama SK Slavia Praha in Teplice, ki je bilo odigrano na prekrasnem novem stadionu SNYOT ARENA.

V nedeljo bi morale naše igralke odigrati še srečanje z drugouvršečno ekipo 1. ženske češke lige AC Sparta Praha, vendar pa so domačinke v soboto odigrale pokalno srečanje z praško Duklo in so nedeljsko srečanje odpovedale. To pa je naša delegacija izkoristila za ogled znamenitosti prekrasne Prage in mirno pot proti domovini.

Ti dve srečanji na Češkem sta ponudil našemu strokovnemu vodstvu odgovore na nekatera vprašanja, igralkam pa sta omogočili nabiranje prepotrebnih izkušenj z močnih mednarodnih tekem.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 Vir: znkpomurje.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.