https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Obeležili zavidljivih 102 let Frančiške Kuran

06.03.2015 ob 13:00  

V Domu starejših Rakičan je svoj 102. rojstni dan praznovala najstarejša stanovalka Frančiška Kuran iz Murske Sobote.


Frančiška se je rodila v Združenih državah Amerike in se kot dojenček vrnila v Rakičan, od koder so tudi njeni starši. Pri osemnajstih letih se je vrnila v obljubljeno deželo, tam spoznala bodočega moža in se poročila. Z možem Johnom sta tam preživela 45 let. Frančiška je delala kot šivilja, mož pa je bil mehanik. Pozneje sta se preselila na Hrvaško, v Dalmacijo, v domovino njenega moža in tam sta skupaj živela do moževe smrti. Frančiška se je nato preselila v Mursko Soboto in točno na svoj 99. rojstni dan se preselila v Dom starejših Rakičan.

Srečanja ob rojstnem dnevu so se udeležili njeni bližnji in zaposleni doma starejših. S svojim obiskom jo je počastil tudi direktor Doma starejših Zoran Hoblaj. Pesem Happy Birthday je bila zapeta v angleškem jeziku in v tem slogu se je Frančiška z »Thank you« prisotnim tudi zahvalila. Skupaj so nazdravili s šampanjcem, Frančiška pa se je pohvalila, da uživa zgolj eno tableto - samo aspirin.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.03.2015 ob 16:17 KAPO DOL gost

      SVAKA VAM ČAST,dandanes je to tu v Sloveniji to več ni mogoče,saj te prej toti ničvredni politiki in njihova elita izstradajo do konca...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.03.2015 ob 17:28 gost pisava gost

      Spet niste prav napisali naslova vsestavka.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.03.2015 ob 12:56 gostja gost

      Gost pisava, škoda truda, nič jim ne vala.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.