https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

NZS: Nafta še ni v disciplinskem postopku

Lendava, 28.12.2010  

S strani Nogometne zveze Slovenije smo dobili potrditev, da je izvršni odbor zveze sprejel posodobljen disciplinski pravilnik, vendar zatrjujejo tudi, da zaenkrat Nafta še ni v postopku.

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je 20. decembra sprejel spremembe in dopolnitve disciplinskega pravilnika, ki je v veljavi od današnjega dne. Ta pravilnik je zanimiv predvsem zaradi dejstva, ker po novo sprejetih stvareh, ki se tičejo prisilne poravnave, grozi Nafti odvzem od devet do petnajst točk.

Grožnja odvzema do petnajst točk obstaja

"Res je, da je IO NZS na svoji 24. seji sprejel posodobljen Disciplinski pravilnik. Le-ta v 15. členu v povezavi s 25. členom opredeli disciplinske sankcije v primeru, da gre klub v prisilno poravnavo," nam je sporočil tiskovni predstavnik NZS Matjaž Krajnik. Če pogledamo v obrazložitev navedenih členov lahko ugotovimo, da 25. člen pravi, da se nogometnemu klubu lahko kazen izreče, če je zanj oziroma povezano pravno osebo nogometnega kluba bil pravnomočno sprejet sklep o začetku postopka prisilne poravnave, za omenjeni prekršek pa se res lahko odvzame največ petnajst točk. "Sicer pa disciplinski organi NZS trenutno nimajo v obravnavi nobenega konkretnega primera v povezavi z ND Lendava," dodaja Krajnik.

V Lendavi se ne ukvarjajo z morebitnim odvzemom točk

To, da v obravnavi ni lendavskega kluba je povsem razumljivo, ker bo postopek prisilne poravnave sprožen šele v začetku prihodnjega leta, ko pa bo izpolnjen pogoj iz 25. člena novega pravilnika. Glede možnega odvzema točk predsednik Nafte Igor Magdič pravi, da se s tem trenutno še najmanj ukvarja, zato ker je to ena od zadev, na katero nimajo vpliva. "Mi bomo naredili vse, da izpolnimo pogoje, v kolikor pogoji obstajajo, da nam točk ne bi odvzeli, če pa se bo to kljub vsemu zgodilo, pa bomo morali s tem živeti," meni Magdič. Trenutno Lendavčani zasedajo četrto mesto s petindvajsetimi točkami, že odvzem devetih točk pa bi pomenil delitev zadnjega mesta s Primorjem.

Preberite še:

V Nafti tečejo številne aktivnosti za boljši jutri

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. murazavedno
      28.12.2010 ob 20:00 murazavedno

      mađžari jebiga 5 ligaa!! hahaa

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. lepi
      29.12.2010 ob 10:17 lepi

      Dugo leto de druga liga lejko kar Premurska liga :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.