https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

3M

Tabor v Sloveniji uspešno izpeljan

30.6.2014  

V Rakičanu je od 23. do 27. junija v okviru projekta 3M Mura-Media-Minority potekal tabor za mlade iz manjšinskih družin, ki so spoznavali medije in kulturo.

Poudarek dvojezičnega tabora, ki ga je organiziral Zavod Roka, je bil predvsem na novinarstvu in medijih. Iz Slovenije in Hrvaške se je tabora udeležila deseterica mladih, ki so se v petdnevnem programu naučili osnov novinarskega dela, fotografiranja in priprave video prispevkov. Mladi so lahko spoznavali tudi pomursko pokrajino, znamenitosti, v medsebojnem druženju pa so stkali tesne vezi in spoznavali slovensko ter hrvaško kulturo.

Mladi so pod mentorstvom izkušenih novinarjev in animatorjev preživeli prijetnih pet dni, ki jih ni pokvarilo niti občasno slabo vreme. Še posebej so se zabavali ob snemanju kratkega filma, ki so ga pripravili v lastni režiji. Smeha ni manjkalo tudi ob večernih druženjih in fotografiranju ter pripravi improviziranega TV dnevnika.

Dvojezični tabor za mlade je tako na osnovi zelo konkretnih aktivnosti vzpostavil dialog med mladimi, živečimi v slovensko-hrvaški obmejni regiji in ustvaril temelje za nadaljnje sodelovanje med mladimi iz Slovenije in Hrvaške.

Projekt se izvaja v okviru Operativnega programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Hrvaška 2007-2013 in je delno financiran s strani Evropske unije znotraj Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

    Fotogalerija