https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomurski otroški parlament tokrat v Ljutomeru

Ljutomer, 19.03.2015 ob 9:30  

V torek, 17. marca, je v sejni sobi Občine Ljutomer potekalo zasedanje 11. Pomurskega otroškega parlamenta (11. POP). Udeležili so se ga mladi parlamentarci iz štirih Upravnih enot, Murske Sobote, Lendave, Gornje Radgone in Ljutomera. Letošnja tema pogovorov je izobraževanje in poklicna orientacija.


Otroški parlament deluje v okviru Občinskega društva prijateljev mladine Ljutomer, vsako leto pa mladim omogočijo druženje v okviru medobčinskega zasedanja predstavnikov posameznih šol. Medobčinska srečanja so že potekala. Mladi se namreč pred srečanjem na državni ravni, kjer poteka zasedanje v Državnem zboru RS, srečajo tudi na regijski ravni. Srečanje na tej ravni vsako leto poteka v drugi upravni enoti, letos je bilo v UE Ljutomer.

Udeleženih je bilo 24 predstavnikov medobčinskih otroških parlamentov, prisotni so bili tudi njihovi mentorji, nekateri ravnatelji, predsedniki DPM v Pomurju in predstavniki Društva prijateljev mladine Murska Sobota, med njimi tudi sekretar ODPM v Murski Soboti Bojan Nemec in poslanec Jožef Horvat.

Zbrane so na začetku nagovorile predsednica Občinskega društva prijateljev mladine Ljutomer Mateja Robinščak, regijska koordinatorica otroškega parlamenta za Pomurje Mateja Leskovar Polanič, v imenu Občine Ljutomer pa direktor občinske uprave Tomislav Zrinski.

V kulturnem programu so nastopile učenke OŠ Stročja vas pod mentorstvom Elizabete Alekse Stukov iz Kulturnega društva Escalade. Sledila je izvolitev organov 11. POP, Urška Filipič, lanskoletna predstavnica nacionalnega otroškega parlamenta v Ljubljani, pa je predstavila poročilo z 24. otroškega parlamenta.

V nadaljevanju so potekale predstavitve poročil medobčinskih otroških parlamentov ter razprava, svoja stališča so predstavili tudi gostje. Srečanje se je zaključilo s potrditvijo osmih delegatov za 25. nacionalni otroški parlament in s predlogi za temo 26. nacionalnega otroškega parlamenta.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.