https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

TOP 10

10 koristnih nasvetov za vstop v novo leto

31.12.2010  

Izteka se zadnji dan letošnjega leta. To je čas, ko se oziramo nazaj, premišljujemo, v čem smo bili uspešni in v čem ne. To je tudi čas, da si ustvarimo nove začetke in spremenimo svoje življenje. Na današnjem seznamu predstavljamo 10 zelo preprostih, vendar koristnih nasvetov, ki bi jih lahko začeli uresničevati z novim letom.

10. Uredite si življenje

Dobra organizacija je vedno korak na poti do uspeha. Če si svoje velike cilje razstavimo na manjše in si točno določimo, kaj želimo doseči, je pot do uspeha veliko lažja. Tako čas učinkovito izkoristimo in ga za določena stvar tudi manj porabimo.

9. Bodite bolj radodarni

Znano je, da je človek srečnejši, če da del sebe tudi drugim. Če bomo skušali biti bolj nesebični in bomo skrbeli tudi za dobro ostalih, bomo sami uspešnejši in bolj zadovoljni. To vključuje prostovoljna dela v raznih organizacijah ipd.

8. Naučite se česa novega

V letu, ki prihaja, imamo možnost, da se naučimo česa novega. To zajema različne kategorije, npr.: učenje tujega jezika, delo z računalnikom, razne ročne spretnosti ipd. Karkoli novega se naučimo, nam prinaša veliko koristi in širi obzorje.

7. Znebite se dolgov

Ste tudi vi med tistimi, ki so v tem letu imeli finančne težave? Novo leto je priložnost, da se znebite dolgov in začnete s »čistimi računi«.

6. Prenehajte piti

Alkoholizem je resna težava, ki pesti našo družbo. Medtem, ko nekateri postopoma zmanjšujejo pitje, pa se nekateri raje odločijo za drastične spremembe in prenehajo tako rekoč »iz danes na jutri«. Ker gre za resno težavo, pa je vsekakor nujna pomoč strokovnjaka in podpora bližnjih.

5. Bolj uživajte življenje

Danes vsi živimo zelo stresno življenje; služba nam jemlje veliko časa in energije, ne najdemo pa si časa za lastno zadovoljstvo. Novo leto je priložnost, da to spremenimo – si npr. omislimo kako prostočasno dejavnost ali kaj podobnega tj. počnemo tisto, v čemer uživamo.   

4. Prenehajte kaditi

Če se že dalj časa odločate, da bi se radi odvadili kajenja, lahko to storite z začetkom novega leta. Ne obupajte, če vam takoj ne uspe, ampak vztrajajte, dokler ne dosežete cilja. Namesto kajenja pa si raje omislite bolj zdravo navado, npr. se začnite ukvarjati s športom idr.

3. Izgubite odvečno telesno težo

Mnogi si ob koncu leta obljubijo, da bodo v naslednjem letu shujšali. Če ste tudi vi med tistimi, ki jih pesti prevelika telesna teža, je novo leto priložnost, da izgubite nekaj odvečnih kilogramov in se začnete bolje počutiti v svojem telesu.

2. Bodite aktivni

Redna telesna aktivnost je najboljši način, da izboljšamo svoje zdravje in počutje. Ne le, da nam pripomore k bolj zdravemu telesu, ampak tudi k zdravemu duhu. Z vadbo zmanjšujemo možnost nastanka raka, povišan krvni tlak, artritis idr.

1. Preživite več časa z bližnjimi

Ljudje si velikokrat vzamejo premalo časa za svoje bližnje in prijatelje. Novo leto je čas, da se začnemo bolj posvečati tistim, ki jih imamo radi in z njimi kakovostno preživljamo prosti čas.

Foto: www.sxc.hu

VIR: www.listverse.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.