https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Znani so nagrajenci EKOPROJEKTA POMURJE za osnovne šole in vrtce

23.03.2015 ob 10:30  

Ob Svetovnem dnevu voda so Dravske elektrarne Maribor v sodelovanju s Holdingom Slovenske elektrarne in pod okriljem znamke Modri Jan razglasile zmagovalne naloge EKORPOJEKTA POMURJA za osnovne šole in vrtce, ki so ga razpisale ob začetku šolskega leta 2014/15.


Na projekt se je prijavilo 25 razredov oziroma skupina iz osnovnih šol in vrtcev Pomurske regije, zaključno poročilo pa je poslalo 20 razredov oziroma skupin. Odločitev organizatorjev je bila zelo težka, saj je vsako poročilo potrjevalo, da so se mladi projekta lotili resno in z veliko mero ustvarjalnosti. Prvo nagrado in s tem donacijo v višini 1.500 EUR, ki jo podarja družba Dravske elektrarne Maribor, bo prejela Osnovna šola II Murska sobota po zaslugi Ekološkega krožka, ki je izdelal dve pravljici »O štorklji in reki Muri« in »Štorkljina pot«. Drugo nagrado v višini 1.200 EUR bo prejel Vrtec Manka Golarja Gornja Radgona, kjer je skupina otrok navdušila z risbicami v različnih tehnikah. Tretjo nagrado, v višini 1.000 EUR, pa bo prejela Osnovna šola Radenci, kjer so se učenci 8. razreda izkazali s stripom in foto natečajem o reki Muri.

Organizator se je ob pregledovanju prejetih poročil odločil podeliti še dve nagradi za izvirnost v višini 500 EUR, ki ju prejmeta Osnovna Šola Razkrižje oziroma učenci 4. razreda, ki so izdelali tri didaktične igre »Mura ne jezi se«, »Buraš ne jezi se« in »Mura Activity« ter učenci 6. razreda Osnovne šole Cankova, ki so navdušili s projektom »Potujemo ob Muri, kdo gre z nami…«.

Vsi sodelujoči v EKOPRJEKTU POMURJA bodo prejeli simpatična darila, vsa prejeta poročila so že objavljena na spletni strani www.modri-jan.si, od 22. aprila, Svetovnega dneva Zemlje, naprej, pa bodo razstavljena tudi v prostorih Pomurskega razvojnega inštituta Murska Sobota (Slovenska ulica 43, Murska Sobota), kamor organizatorji prijazno vabijo na ogled vse zainteresirane.

»Veseli nas, da so osnovne šole in vrtci sprejeli projekt in poslali tako izvirna in simpatična poročila. Naša pot, katere cilj je tudi osveščanje najmlajših o pomenu obnovljivih virov energije, je s tem začrtana, odziv otrok in mentorjev pa nam daje vzpodbudo in zavezo, da s podobnimi projekti nadaljujemo,« je ob zaključku projekta povedal direktor Dravski elektrarn Maribor, mag. Viljem Pozeb.


   

    Fotogalerija