https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

MO Murska Sobota na gospodarskem srečanju v Ingolstadtu

25.03.2015 ob 13:00  

Minuli konec tedna je v pobratenem mestu Ingolstadt v Nemčiji (pobrateno mesto MO Murska Sobota)  potekalo tradicionalno srečanje partnerskih mest. Udeležil se ga je tudi tudi župan MO Murska Sobota  dr. Aleksander Jevšek s predsednico in podpredsednikom odbora za mednarodno sodelovanje Mestne občine Murska Sobota. S pomočjo mesta Ingolstadt ter v organizaciji RRA Mura, Pomurske gospodarske zbornice in Območne obrtno-podjetniške zbornice v Ingolstadtu je  potekalo tudi srečanje pomurskih in tamkajšnjih gospodarstvenikov.

 

Dolgoletno prijateljstvo želijo nadgradili z gospodarskim sodelovanjem

Jevšek se je na uradnem sprejemu predstavnikov partnerskih mest zahvalil nadžupanu mesta Ingolstadt Christianu Löselu za povabilo in povedal, da si MO Murska Sobota želi dolgoletno prijateljstvo nadgradili z gospodarskim sodelovanjem. Še posebej se je zahvalil dolgoletnemu županu mesta Ingolstadt in častnemu občanu Murske Sobote Petru Schnellu, ki je zaslužen, da se je prijateljstvo med mesti ohranilo več kot tri desetletja.

Gospodarsko srečanje v Ingolstadtu

Srečanje je potekalo ob otvoritvi sejma MIBA (Mittelbayerische Ausstellung), na katerem se vsaki dve leti predstavlja vseh deset partnerskih mest Ingolstadta, kot so Carrara (Italija), Grasse (Francija), Györ (Madžarska), Kirkcaldy (Škotska), Kragujevac (Srbija), Manisa (Turčija),  Opole (Poljska), Moskva (Rusija) ter letos prvič tudi Foshan iz Kitajske. 

Srečanja se je udeležilo 18 pomurskih podjetnikov s področja gradbeništva, elektro in kovinsko – predelovalne industrije,  kulinarike in vinarstva ter turizma.

Jevšek je pozdravil dolgoletno sodelovanje pobratenih mest, ki je odlično na področju kulture, turizma in športa, v prihodnje pa upa, da tudi na gospodarskem področju. »Naloga politikov je, da gospodarstvenike pripeljejo skupaj in če se iz tega razvije tudi poslovno sodelovanje, je naloga politikov uspešno opravljena«, je povedal Jevšek.

Pohvalili zanesljivost in strokovnost naših partnerjev

Srečanje je bilo priložnost za razgovore o nadaljnjem sodelovanju in medsebojnem povezovanju prijateljskih mest, predvsem na področju kulturnih izmenjav ter sodelovanja mladih v različnih mednarodnih projektih na področju športa, izobraževanja in kulture. Tudi letos bodo dijaki iz Murske Sobote v juliju sodelovali v mladinskem gledališko – plesnem projektu »Cafe Europa«.

Kulturni referent mesta Ingolstadt Gabriel Engert je pozdravil pobudo po tovrstnem srečanju, ki je prišla s slovenske strani in ga označil za eksperiment, za katerega upa, da bo prinesel konkretne poslovne dogovore. Pohvalil je dobro sodelovanje z MO Murska Sobota ter zanesljivost in strokovnost naših partnerjev.

»Pomurje - kjer vse uspeva«

Pomurje kot odlično destinacijo za tuje investitorje  je nemškim podjetjem predstavil Feri Gönc iz RRA Mura. Poudaril je, da imamo  kompetentne posameznike in veliko znanja, ki se prepleta s tradicijo, nadgrajujejo pa ga bogate naravne danosti in ugodna geostrateška lega. Tako pravi tudi slogan predstavitve:  »Pomurje - kjer vse uspeva«.

Po predstavitvenem delu je sledilo mreženje in individualni razgovori med nemškimi in slovenskimi podjetji. Zaključilo pa se je s kulinarično predstavitvijo Pomurja, ki so ga pripravili podjetja Kodila, Hotel Diana, Hotel Zvezda, Hotel Štrk, Panvita Marof, Radenska in Terme 3000.

Foto: murska-sobota.si, avtorja Daniel Schneeweis in Walter Schneeweis

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. smrt
      25.03.2015 ob 13:41 smrt

      Za čide pejneze so se tam lepo meli ? Ali ga uživlejo in ka so sklenili kakši posel verjetno nič .

      10 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.