https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Oviratlon: V Murski Soboti 2. maja premierna prekmurska preizkušnja

25.03.2015 ob 7:05  

Športno društvo Oviratlon prireja po treh izjemno uspešnih oviratlonih na Pokljuki (lanskega se je udeležilo več kot 2600 udeležencev) premierno 2. maja tudi v Murski Soboti. Prizorišče bo v  okolici Soboške kamenšnice, osrednji prireditveni prostor pa bo na območju Aerokluba Murska Sobota. Športno dogajanje bodo v popoldansko-večernih urah popestrili s koncertom.

 

10 km dolga proga s 23 ovirami ob Soboški kamenšnici

Oviratlon v Murski Soboti bo kot obljubljajo organizatorji edinstven. Na Pokljuki, ki je del Triglavskega narodnega parka in s tem zavarovanega naravnega območja, vseh svojih idej niso mogli uresničiti, pri snovanju prekmurske preizkušnje pa so domišljiji prepustili prosto pot. Zato bodo kot obljubljajo organizatorji ovire še bolj atraktivne in adrenalinske. Proga dolga 10 km bo potekala v okolici Soboške kamenšnice. Na njej bo 23 ovir, ki so narejene po vzoru treninga specialnih enot. Na njih boste lahko preizkusili svojo vzdržljivost, moč, agilnost, psihično trdnost in sposobnost za timsko delo.

Ovire in njihova zahtevnost bodo zasnovane na način, da jih bodo zmogli premagati vsi, ki so vsaj malo športno aktivni. Sicer pa pri oviratlonu bolj kot telesni napor in fizična moč štejejo prijateljstvo in sodelovanje udeležencev, ki si na progi pomagajo. Oviratlon je oblika rekreativne prireditve, ki je hkrati zabavna, dinamična in sproščena ter netekmovalna. Dogodek bo imel tudi humanitarno noto.
Prijavite se lahko še do 24. aprila in  sicer v dveh kategorijah, kot ekipe ali posamezniki.

Foto: oviratlon.si 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.