https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

V parlamentu podražili kosila, a ne za poslance

27.03.2015 ob 9:46  

V začetku marca se je hrana v državnem zboru podražila, a ne za poslanke in poslance, ter zaposlene v parlamentu, ampak le za zunanje obiskovalce.


Za kosilo (glavna jed, solata in sladica oz. jogurt ali sadje) v parlamentarni restavraciji poslanci in zaposleni v državnem zboru odštejejo  še naprej 4 evre v samopostrežnem in 6 evrov v postrežnem delu restavracije, medtem ko morajo zunanji obiskovalci za enak obrok plačati 6 evrov v samopostrežnem  in 7 evrov v postrežnem delu restavracije.  Enolončnica z mesom za poslance in zaposlene v državnem zboru stane 2 oz. 2,5 evra, za zunanje obiskovalce pa 2,9 oz. 3,7 evra,  cenejša brezmesna enolončnica pa 1,1 oz. 1,4 za prve ter 1,6 oz. 2 evra za druge. Cene pijač in toplih napitkov so za obe skupini enake.

Nov cenik zahtevala inšpekcija

Karmen Uglešić, ki v parlamentu skrbi za odnose z javnostmi, je pojasnila, da je nov cenik v restavraciji državnega zbora je pripravljen skladno s pravilnikom o postopkih za izvrševanje proračuna, ki med drugim določa, da je v ceniku kalkulacija cene za opravljene storitve iz naslova lastne dejavnosti dvojna (za neposredne proračunske uporabnike ter druge uporabnike). Nov cenik je bil pripravljen skladno z ukrepi urada za nadzor proračuna pri ministrstvu za finance, ki so bili določeni po opravljenih postopkih inšpekcijskega nadzora nad porabo sredstev državnega proračuna v obdobju od januarja do junija 2014 in se nanašajo na določanje cen za uporabnike restavracije državnega zbora.

Cene hrane in pijače so se tudi do sedaj oblikovale skladno s pravili za oblikovanje cen lastne dejavnosti, vendar  s to razliko, da niso bile posebej določene še cene za druge uporabnike. Skladno s pravilnikom hišnega reda v državnem zboru, morajo vse osebe med zadrževanjem v prostorih stavbe nositi na vidnem mestu  identifikacijsko kartico, zato zaposleni v restavraciji vedo, komu zaračunati nižjo in komu višjo ceno. Zaposlenim se ni potrebno posebej izkazovati, poroča spletni portal zurnal24.si.

Hrana v državnem zboru ni subvencionirana

Poslanke in poslanci ter zaposleni v državnem zboru nimajo subvencioniranih kosil, saj državni zbor, ki izvaja gostinsko storitev kot lastno dejavnost, oblikuje cenik skladno z že omenjenim pravilnikom. Prihodki lastne dejavnosti  oz.  prihodki restavracije so namenski prihodki proračuna, ki se lahko namenijo samo za pokrivanje določenih odhodkov iz naslova lastne dejavnosti.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.03.2015 ob 9:54 Nepravica gost

      Poslanci imajo zelo dobre place in zakaj morajo placevati kosila manj kot zunanji obiskovalci. Morali bi placati enako in nobenih privilegijev ali so slucajno drugacni ljudje pa saj je to njihova sluzba. Vec imas manj das- katastrofa

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.03.2015 ob 11:23 Goričanec gost

      .....je....ti pravno državo, štera nema mere za bogate, tistin drügin pa dobro mero gemavle.....

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.03.2015 ob 12:02 gost

      To negre počasi nikamor, toti svinjak bo treba kmalu zrušit...

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.03.2015 ob 14:37 gost

      TAKO JE! Vse skupaj zaprti dol , pa naj si hrano nosijo od doma ! Saj cena hrane globoko presega njihove možnosti plačevanja !?

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.03.2015 ob 15:50 pecek gost

      Lejko tüdi dreke gejo .

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.03.2015 ob 21:41 gost

      NezASLIŠANO, SRAMOTA, TO JE NEHUMANO,........ZMANJKUJE PA ZA SOCIALO....OTROKOM JEMLJEJO MALICO V ŠOLI....!!!!!!!! Pa to so naši izbranci, mi smo jih volilo, da bodo 0pravični ,da nam bo bolje intd......

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.03.2015 ob 21:53 parlament gost

      Nič novega. Vedno so imeli tisti z visokimi dohodki in na visokih položajih privilegije. Brezplačne vstopnice za razne športne in kulturne prireditve. Vstop v VIP šotore, kjer je brezplačna hrana in pijača. Nekoč so imeli zdravniki kartice s katerimi so se v Radencih brezplačno kopali. Se pa splača iti jest v DZ, ker so cene glede na Ljubljano ugodne in hrana zelo dobra. Če slučajno še poznaš kakšnega poslanca in ga obiščeš se zgodi, da on plača kosilo in pijačo. Ne bodite presenečeni, če za isto mizo srečate poslance iz različnih strank, ki so se še pred kakšno uro zgoraj v dvorani kregali. Ob kosilu prijetno kramljajo in se zabavajo. Že videno. Sedaj, ko smo dobili ministrico s Ptuja, bo Murska Sobota imela poslanca v vrstah SMC. Če bo kdo hodil tam okrog naj le gre in poišče Dušana. Mogoče bo dal za kakšen kofe.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.