https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Reporter: Milan Kučan še vedno med najvplivnejšimi Slovenci

03.01.2011 ob 11:10  

Najvplivnejši Slovenec v letu 2011 je po mnenju revije Reporter prvak Zaresa Gregor Golobič, takoj za njim pa se je uvrstil nekdanji predsednik Slovenije Milan Kučan. 

Po mnenju revije Reporter je Golobič preko svoje stranke Zares povečal vpliv v energetiki, gospodarstvu, telekomunikacijah in medijih. Kot je še ocenil Reporter, Golobič uživa neformalno podporo Milana Kučana, ki se je na lestvici vplivnosti uvrstil na 2. mesto. Kučan naj bi bil glavni boter neformalnega omrežja, ki iz ozadja soodloča o  pomembnejših gospodarskih in političnih odločitvah.

Foto: Samo Bešlagič

Kučan se je tako uvrstil pred aktualnega predsednika države Danila Türka, ki je pristal na 3. mestu. Sledi mu premier Borut Pahor, na 5. mesto pa se je uvrstil prvak SDS Janez Janša. 

Oceno 100-ih najvplivnejših Slovencev je uredništvo Reporterja sestavilo na podlagi ocene vpliva, ki jo poseduje položaj oz. funkcija posameznika in subjektivne ocene njihovega neformalnega vpliva.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.