https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

AVTOMOBILIZEM

Ferrari pripravlja športnega karavana

4.1.2011  

Proti koncu leta 2010 so se pojavile govorice o novem modelu znamke Ferrari, ki naj bi zamenjal model 612 scaglietti, ker se ta aristokratski kupe počasi poslavlja.

Sedaj so znani novi detajli, ki so jih v teh dneh razkrili pri britanski reviji AutoExpress. Po informacijah iz dobro obveščenih virov so Britanci izvohali, da v primeru bodočega ženevskega debitanta ne gre za SUV-model (“We know there can never be a Ferrari SUV” – uradno stališče znamke Ferrari), ki so ga nekateri napovedovali, temveč za novo kombikupejevsko (shooting brake) izvedbo modela 612 scaglietti, ki je na dobri poti, da postane prvi serijski 'shooting brake' te znamke.

Do podobnega zaključka so leta 2008 prišli tudi Nizozemci, ko so predstavili virtualno študijo Vanderbrink 612 shooting brake, ker so takrat s tem dejanjem želeli obvestiti premožne lastnike modela 612, da obstaja možnost za izvedbo transformacije, ki prinaša lastniku najbolj elegantno klasično kombinacijo športnosti ter praktičnosti.

Čeprav pri Ferrariju niso nikoli izdelali serijskega kombikupeja, obstaja nekaj unikatno izdelanih posebnežev 'shooting brake' (250 GT SWB by Drogo (1961), 330 GT shooting brake by Vignale (1968), 365 GTB Daytona by Panther (1975), 365 GTC/4 shooting brake by Felber (1977), ki so jih izdelali po naročilu v nekaterih karoserijskih delavnicah in vseeno nosijo Ferrarijeve uradne oznake. Novi prototipni kombikupe bo predstavljen marca v Ženevi.

Marko Miklavc, www.avto.info

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.